Pór Attila ételfutár után futott. Élménybeszámolója a Nők Lapja 2020/22. számából.

Minden reggel versenyt fut a percekkel, hogy a megrendelők időben ebédelhessenek. Negyven kapukódot tud fejből, ütötte már el biciklis munka közben, és találkozott spagettitolvaj madárral is. Egy ételfutárral próbáltuk tartani a tempót.

Bár a konyhások hajnali háromkor kezdtek, mi csak fél hétkor találkozunk a Teletál telephelyén, Dunakeszin. Az ételfutárok a csomagtartóban lévő hűtőládákba pakolják a dobozokat, az ügyfelek előre leadott rendeléseit viszik majd ki. Mi a cég első női szállítójával indulunk Budapestre.

Az átlagnál gyorsabban gyalogol

Hásenfracz Andrea a 2001-es alapítás óta a cégnél dolgozik.
– A tulajdonosok akkor még meglepődtek, hogy lányként jelentkeztem, de belevalónak találtak, ezért felvettek – mondja, miközben áthajtunk a Megyeri hídon. Eleinte csak Dunakeszin terített, aztán ahogy terjeszkedtek, öt évig vitte Gödöllőt, most a harmadik kerületben főleg Csillaghegy és a Pók utcai lakótelep az övé. A közel két évtized alatt Andival már megtörtént minden, ami egy ételszállítóval megtörténhet.
– Jöttem le a tizedikről, és hallottam, hogy dudálnak, mondom, atyavilág, mi lehet. Az autóm kigurult az úttestre, nem volt behúzva a kézifék. Nem tört össze semmi. Egy másik alkalommal az árokban kötött ki, szerencsére segítettek kivontatni – meséli. Egyszer, ahogy kilépett a házból, elsodorta egy biciklis. Arccal a járdaszegélyre esett, és eltört az orra. A fülesben éppen a barátjával beszélt, aki hallotta a balesetet, és rögtön hívta a céget, így a környéken dolgozó kollégák odasiettek, és átvették a rendeléseket. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, az eljárás hivatalból elindult, másfél évig járt a rendőrségre. Ott, a baleset modellezésénél megállapították, hogy Andi az átlagnál gyorsabban gyalogol. Érthető: a lépésszámlálója szerint van olyan napja, amikor munka közben tizenkilencezer lépést tesz meg.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen egy napja az ételfutárnak?
Mosolyogtató mindennapi történetek.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .