Nyáry Krisztián sorozata a Nők Lapja 2020/22. számából.

Bajor Gizi a kor ünnepelt színésznője volt, rajongtak érte a férfiak. Ő is tanújelét adta érzelmeinek, és – mint az idézett levelezéséből kiderül – egy szerelmi háromszögben találta magát. Végül Vajda Ödöntől elvált, és még kétszer újraházasodott. Halálát szerelmi őrületében harmadik férje okozta.

Bajor Gizi színpadra született. Tinédzser korában fiús alkata miatt nem számított igazán szép lánynak, mégis megállt a levegő, ha belépett az édesapja által üzemeltetett Báthory Kávéházba. Senki számára nem volt kérdéses, hogy a színiakadémián a helye, ahová 1911-ben, tizennyolc éves korában be is iratkozott. Számos udvarlója közül ekkoriban egy hírlapíró számított a legkomolyabbnak, a férfi már az eljegyzést tervezgette. Ekkor tűnt fel a színen, azaz a kávéház törzsasztalánál Vajda Ödön ügyvédjelölt. Pár találkozás után a színinövendék ugyanazt mondta addigi udvarlójának, mint a jogász a menyasszonyának: legyünk inkább barátok! A fiatalembernek már volt egy házasságon kívül született gyereke, de jóképű volt, okos, udvarias, és láthatóan nagyon szerelmes.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Bajor Gizi szerelmi életének története.
Érzelmes levélrészletek a múlt századból.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .