„A legnagyobb betegség az érzéketlenség, még saját nyomorát sem érzi a lelked.” (Pascal) „Kolbászkarikák” a Nők Lapja 2020/22. lapszámából.

A tévé távirányítójának hosszas nyomkodása után a nő rátalált a filmre. Ült, könnyekkel küszködött, mikor a vadlibák a pilótafülke ablakához csapódtak, a kezében lévő pohár Irsait is elfelejtette a szájához emelni. Nem a libákat sajnálta, hanem a kapitányt, aki tizenegy éve – mikor a történet a valóságban zajlott a Hudson folyón – a derékig érő, jéghideg vízben gázolva ment utasok után kutatni. A nőt meghatotta Chesley Sullenberger pilóta hősiessége, szakértelme, az azonban órákon át nem hagyta nyugodni, miért akarták ráhúzni a vizes lepedőt a hős kapitányra. Nem értette, mi motiválta a vizsgálatot végzőket. Nem fogta föl, kinek lett volna haszna abból, ha kimondják: a pilóta hibázott! És azt sem értette, kiknek fontosabb az emberéleteknél a pénz.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Vajon hogyan végződik a történet?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .