Apu mindig örömet akart szerezni – Bajor Lili mesél édesapjáról, Bajor Imréről

Milyen volt Bajor Imre a lánya szemével? A Nők Lapja 2020/22. számának cikke.

Nagy nevettető volt, ugyanakkor kiváló karakterszerepeket alakított színházban, bár ezt az oldalát kevesebben ismerték. Ahogy az életben is inkább a társaság középpontjaként lett népszerű, miközben gyakran volt zárkózott. Egy váratlanul jött, gyógyíthatatlan betegség miatt veszítette el a színházi szakma és a két gyereke, Lili és Marci. A szintén színészi pályát választó lánya emlékezik most édesapjára.

– Fél évszázada a Honvéd moziban, a Volt egyszer egy vadnyugat című filmet nézve beleszerettünk a papáddal Claudia Cardinaléba. Amikor két éve interjút készítettem a világsztárral, elmeséltem neki. Annyira tetszett neki a történet, hogy kaptam egy csókot, és azt mondta, öleli a barátomat. Azóta is fáj, hogy már nem tudom átadni Imikének. Pedig hogy örülne, ha megtudná, hogy öleli őt Claudia!
– Az biztos. Szenvedélyesen tudott szeretni és örülni apu. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy valamiként értesült erről is. Meggyőződésem, hogy valójában itt van valahol, nehéz helyzetekben érzem a jelenlétét, azt, hogy elirányítgat, hogy figyel, és segít nekem. Ha szakmai kétségeim támadnak, rendre hozzá fordulok, és terelget engem a maga sajátos módján.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Színház, dicséret, múlt, titkok.
Mit kérdezett volna meg Lili az édesapjától?
Próbáld ki most kedvezményesen!