Hogyan alakul ez a viszonyfajta a bezártság következtében? Csípőből rávághatnánk, kinek hogy, de vannak azért sajátosságai a dolognak.

Mi történik karantén idején a titkos szeretőkkel? Vajon kibírja-e a kapcsolat a bezártságot, a távollétet? Vagy óhatatlan a lebukás, és a járvány, mint egy nagy rendező, újraosztja a szerepeket?

Nincs, és valószínűleg belátható időn belül nem is lesz olyan megbízható, reprezentatív kutatás, amelyből kiderülne, a párkapcsolatban élők és abból félrelépők érzéseit és kapcsolatait hogyan befolyásolja a karantén. Egyben azonban egyetértenek a szakértők: a korlátozások idején ezek a viszonyok jelentősen átrendeződhetnek.
– Akik eddig úgy éltek, hogy sikeresen külön tudták tartani a két világot, most szerepzavarba kerülnek – állítja Geist Klára szakpszichológus, családterapeuta. – A szerelmi háromszögekben a félrelépők életében már eleve sok a stressz, és azokban a nem éppen tökéletes házasságokban, ahol paradox módon a külső viszony megléte segített fenntartani a kihűlt kapcsolatot, még konfliktusosabb lesz a helyzet. Nem csak a járvány okozta általános krízisérzés és a vele járó kontrollvesztés miatt: a szeretőtől való kényszerű távollét még erősítheti is a hiányérzetet, a sóvárgást. Hiszen magától Garcia Marqueztől tudjuk: „A szerelemnél nincs nehezebb dolog ezen a világon.” A szenvedély úgy, olyan váratlan pillanatokban is képes lecsapni áldozatára, ahogy a járvány. A Szerelem a kolera idején című regény egyik fontos tanulsága ez.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen kimenetelei lehetnek a bezártságnak?
Mit mondanak a szakértők?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .