A rendrakás nagyasszonya – 7 dolog, amit Marie Kondótól tanultam

Marie Kondo, aki a rendrakásból alapított céget, és aki útmutatást ad, miért érdemes megtisztítani az életterünket, ezáltal pedig az életünket.

Hacsak nem egy barlangban töltötte az elmúlt pár évet, biztos hallott már a rendrakás gurujáról, a japán Marie Kondóról, aki az egész világot meghódította módszerével.

1. Bármiből lehet hivatás

Marie Kondo 1984-ben született Tokióban, és kislánykora óta szenvedélye a rendrakás. Középiskolában beszökött az üres osztálytermekbe, hogy rendbe szedje a könyveket a polcon, amíg társai tornaórán voltak. Amikor plusz feladatot kellett vállalni, akkor is a könyvespolcok rendezését választotta. A többség egy ilyen mániát inkább szégyellne, és attól félne, lelki zavar áll a hátterében. Marie vallása, a sintoizmus azonban segített neki, hogy mindezt spirituális gyakorlatként fogja fel. Egy idegösszeomlás után jött a felismerés, miszerint ez a küldetése. Tizenkilenc évesen alapította meg rendrakási tanácsadó cégét, ahol hamarosan három hónaposra nyúlt a várólista. Könyve, a Rend a lelke mindennek tízmillió példányban kelt el, negyven nyelvre fordították le, és nagy sikerű sorozata futott a Netflixen. Marie Kondo hivatást kreált magának valamiből, ami egyetlen pályaválasztási tanácsadónak se jutott volna eszébe.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért érdemes szelektálunk? Hogyan rendszerezzünk? Miként vetíthetjük rá az életünk egyéb területeire is a KonMari módszert? A cikkből mindez kiderül.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .