Vajon mi a különbség az eredeti mű, a filmes adaptáció és a valóság között?

Az útikönyvek, az interneten található részletes beszámolók nagyon hasznosak, de a regények és a filmek gyakran jobban felkeltik az emberek érdeklődését. Ennek megvan a maga haszna, és sajnos a hátulütője is.

Az utazással kapcsolatos érzéseket nem csak a helyszínen töltött napok befolyásolják, sokat számít a készülődés és a kaland utóélete is. Segítenek az úti célhoz kapcsolódó regények, filmek, utána pedig a megismert helyekhez köthető hírek.

Dolce vita

Toszkánának nincs szüksége reklámra, de Frances Mayes regénye és az abból készült film hatására tömegével érkeztek, érkeznek amerikaiak a festői szépségű dombok közé. Az 1996-ban megjelent Napsütötte Toszkána azt meséli el, hogyan talált második otthonra Olaszországban az amúgy San Franciscóban élő írónő és párja. A könyv egyszerre napló, társadalomrajz és szakácskönyv, nagyszerűen bemutatja, min megy keresztül az ember ingatlankereséskor és -felújításkor, ha még a nyelvet sem beszéli.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen a valóságban a Sült zöld paradicsom című filmből ismert vendéglő?
Hát a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült mozifilm, A part fő helyszíne?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .