Esküvő újragondolva a járvány idején. Hogyan dolgozik egy esküvőiruha-tervező ebben a rendhagyó helyzetben? Mennyire kavarta fel az iparágat a koronavírus?

A nők háborúban is férjhez mennek – fogalmazta meg Benes Anita divattervező a 2008-as válságban tapasztaltakat akkor. Kérdés, mit gondolnak az esküvőről a nők (és a férfiak) ma, ebben az új típusú válsághelyzetben.

A műhelyben, ahol csipkék, selymek, kristályok várják, hogy láthatatlan szálakkal ruhákká kapcsolódjanak össze, szokatlan üresség lehet. A szabásminták biztos ugyanúgy egymás mögött sorakoznak, ahogyan a félkész ruhák is a fogasokon lógnak felcímkézve. Viszont leendő tulajdonosaik, a menyasszonyok, akik általában az elegáns előtérben várakoznak izgatottan, most otthon maradnak. A járvány időszakában Benes Anita szalonja zárva, a próbák felfüggesztve, átütemezve, a veszélyeztetett munkatársak szabadságon. Igaz, a műhelyben – a biztonsági előírásokat betartva – néhányan dolgoznak.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan működik most Benes Anita esküvőiruha-tervező vállalkozása?
Mit tesznek az esküvőre készülő párok?
Próbáld ki most kedvezményesen!