Tizenhét éves korára harminchat filmben játszott, utána viszont egyetlen szerepet sem kapott. Az élet sikeres zenei pályafutással és kiegyensúlyozott gyerekekkel kárpótolta, talán ennek is köszönhető, hogy Berkes Gabriella, dacára a buktatóknak, mindig a jót keresi mindenben.

– Hároméves koromban édesanyám agyhártya- és agyvelőgyulladást kapott a mumpszomtól, emiatt fél évig kórházban feküdt. Apukám, aki a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarában játszott kürtművészként, hetente többször bevitt magával a próbákra – idézi fel a kezdeteket a Kiss Gabriellaként anyakönyvezett énekesnő. – A büfés lányok sokat játszottak velem. Egyszer az asztal tetején, teaszűrővel a kezemben énekeltem, és meglátott a rendező Horváth Ádám. Megkérdezte, nem akarok-e filmben szerepelni. Rávágtam, hogy de, akarok. Így alakult, hogy három és fél évesen a Karácsony mai módra című filmben Csűrös Karola és Benkő Gyula kislányát alakítottam.
Tizenhét éves koráig harminchat filmben játszott! Ő volt a Keménykalap és krumpliorr Péterkéje is, a kislány, akinek a középfülgyulladása miatt otthon kell maradnia. Szerepelt Az ötödik pecsétben, a Szerelem a ládában, a Jó estét nyár, jó estét szerelemben is. Mivel állandóan utazott, az iskolában sokszor külön pótolta a vizsgákat. Fizetését édesanyja gyűjtögette, és a pénzből megvette élete első pianínóját.
– Nekem természetes volt, hogy a postástól a zöldséges nénin át a közértesig mindenki ismer. Akkor még nem létezett ennyi csatorna, ennyi fi lm. Ha a televízió este az Utánam, srácok!-at vagy a Keménykalapot adta, akkor azt nézte mindenki.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Az egykori gyereksztár elárulta nekünk, miért nem vállalt egy fiatalkori szerepet, de azt is, hogyan kezdett el dolgozni a Heim Pál Gyermekkórházban, vagy, hogy miért indult el az egyik népszerű hazai tehetségkutatóban.
Próbáld ki most kedvezményesen!