Tizenhét éves korára harminchat filmben játszott, utána viszont egyetlen szerepet sem kapott. Az élet sikeres zenei pályafutással és kiegyensúlyozott gyerekekkel kárpótolta, talán ennek is köszönhető, hogy Berkes Gabriella, dacára a buktatóknak, mindig a jót keresi mindenben.

– Hároméves koromban édesanyám agyhártya- és agyvelőgyulladást kapott a mumpszomtól, emiatt fél évig kórházban feküdt. Apukám, aki a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarában játszott kürtművészként, hetente többször bevitt magával a próbákra – idézi fel a kezdeteket a Kiss Gabriellaként anyakönyvezett énekesnő. – A büfés lányok sokat játszottak velem. Egyszer az asztal tetején, teaszűrővel a kezemben énekeltem, és meglátott a rendező Horváth Ádám. Megkérdezte, nem akarok-e filmben szerepelni. Rávágtam, hogy de, akarok. Így alakult, hogy három és fél évesen a Karácsony mai módra című filmben Csűrös Karola és Benkő Gyula kislányát alakítottam.
Tizenhét éves koráig harminchat filmben játszott! Ő volt a Keménykalap és krumpliorr Péterkéje is, a kislány, akinek a középfülgyulladása miatt otthon kell maradnia. Szerepelt Az ötödik pecsétben, a Szerelem a ládában, a Jó estét nyár, jó estét szerelemben is. Mivel állandóan utazott, az iskolában sokszor külön pótolta a vizsgákat. Fizetését édesanyja gyűjtögette, és a pénzből megvette élete első pianínóját.
– Nekem természetes volt, hogy a postástól a zöldséges nénin át a közértesig mindenki ismer. Akkor még nem létezett ennyi csatorna, ennyi fi lm. Ha a televízió este az Utánam, srácok!-at vagy a Keménykalapot adta, akkor azt nézte mindenki.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Az egykori gyereksztár elárulta nekünk, miért nem vállalt egy fiatalkori szerepet, de azt is, hogyan kezdett el dolgozni a Heim Pál Gyermekkórházban, vagy, hogy miért indult el az egyik népszerű hazai tehetségkutatóban.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .