Ehető virágokat magunk is termeszthetünk a kertben vagy cserépben, frissen és szárítva is sokoldalúan használhatók a konyhában. Beh Mariann kertészmérnök avat be a részletekbe.

1. Melyek azok az ehető, vadon termő virágok, amelyeket biztonsággal gyűjthetünk?
Az ibolyával egy időben kezd virágozni, de apró, fehér színű, csillag alakú virágát tovább megtaláljuk az édeskés ízű tyúkhúrnak. Ciklámenszínű virágai miatt feltűnő jelenség a piros árvacsalán, melynek virágos hajtásai édeskések, tea is készíthető belőle, mely nyugtató, görcsoldó hatású. Áprilisban nyílnak a medvehagyma fehér színű, különleges megjelenésű, csillag alakú virágai, melyek enyhén fokhagymás ízűek, édesek. A pitypang virágszirmaival díszíthetünk süteményeket, salátákat, készíthetünk belőle szörpöt, virágecetet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit érdemes tudni az ehető virágokról? Hogyan, és mivel érdemes fogyasztani őket? Beh Mariann kertészmérnök avat be a részletekbe.
Próbáld ki most kedvezményesen!