Érdemes fellapozni a magazint, melynek címlapreceptjét (lejjebb) most online is elérheted, ha gyors inspirációra van szükséged.
Hozzávalók 14-16 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
- fél teáskanál só
- 10 dkg vaj/margarin
- 2,5 dl langyos tej
- 7,5 dkg porcukor
- 3 dkg friss élesztő
- 2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg durvára vágott dió + 3 dkg a tetejére
- 1 tojás a kenéshez
- 2-4 evőkanál barna cukor
- A tésztához a lisztet, a sót és a vajat/ margarint keverőtálban elmorzsoljuk. A tejet a porcukorral meglangyosítjuk, feloldjuk benne a morzsolt élesztőt, felfuttatjuk, beletesszük a 2 tojássárgáját.
- Az élesztős részt a lisztes részhez adjuk, kézzel vagy géppel sima tésztává dagasztjuk. Kb. 30 percig, letakarva szobahőmérsékleten pihentetjük.
- Kissé átdolgozzuk a tésztát, majd lisztezett felületen kb. 25×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- Megkenjük a töltéshez használt lekvárral, megszórjuk a dióval, és 6-7 cm talpú, 25 cm magas, egyenlő szárú háromszögekre vágjuk. A talpuknál indulva szorosan feltekerjük, majd a kifliket sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
- Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a barna cukorral és a 3 dkg durvára vágott dióval, és további 20-25 percig kelesztjük.
- A 170 °C-ra előmelegített sütőben 20- 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 278 KCAL/DARAB
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Ez is érdekelhet: Kicsik és nagyok örök favoritja – Kakaós, vaníliás zebrakifli
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
