Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
1. Májgaluskaleves
Hozzávalók (4 főre):
- 25 dkg csirkemáj – 820 Ft
- 1 tojás – 80 Ft
- 4 ek búzadara – 50 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 70 Ft
- 2 gerezd fokhagyma – 30 Ft
- 2 sárgarépa – 120 Ft
- 1 fehérrépa – 90 Ft
- 1 kis darab zellergumó – 180 Ft
- 1 húsleveskocka – 60 Ft
- só, bors, petrezselyem – 60 Ft
Elkészítés:
- A májat késes aprítóban vagy késsel pépesre vágjuk, elkeverjük a tojással, búzadarával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal.
- 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a dara megduzzadjon.
- Közben a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, 1,5 liter vízben, leveskockával feltesszük főni.
- Amikor forr, kis galuskákat szaggatunk bele két kiskanál segítségével, majd lassú tűzön 10 percig főzzük.
- A végén petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Költség: kb. 1560 Ft / 4 főre
2. Sertésfasírt zöldséges bulgurral

A sertéshúsgombóc könnyen és gyorsan elkészül (Fotó: Getty Images)
Hozzávalók (4 főre):
- 50 dkg darált sertéshús (lapocka) – 1 850 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 70 Ft
- 1 gerezd fokhagyma – 30 Ft
- 1 tojás – 80 Ft
- 4 ek zsemlemorzsa – 60 Ft
- 1 tk pirospaprika, 1 tk őrölt kömény, só, bors – 60 Ft
- olaj a sütéshez (kb. 1 dl) – 120 Ft
- 25 dkg bulgur – 400 Ft
- 1 sárgarépa – 100 Ft
- 1 kis cukkini – 250 Ft
- 1 kaliforniai paprika – 380 Ft
- 1 ek olívaolaj – 60 Ft
- só, bors – 40 Ft
Elkészítés:
- A darált húst a tojással, fűszerekkel és zsemlemorzsával összegyúrjuk, nedves kézzel kis gombócokat formázunk.
- Forró serpenyőben kevés olajon, közepes lángon minden oldalukat átpirítjuk.
- A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
- A zöldségeket apróra vágjuk, olívaolajon 5–6 percig pirítjuk, majd a bulgurhoz keverjük.
- A tálalásnál a fasírtokat a zöldséges bulgur tetejére fektetjük.
Költség: kb. 3410 Ft / 4 főre
3. Fahéjas keksz
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
- 25 dkg finomliszt – 200 Ft
- 10 dkg cukor – 120 Ft
- 12 dkg vaj – 600 Ft
- 1 tojás – 80 Ft
- 1 tk fahéj – 40 Ft
- 1 tk sütőpor – 20 Ft
Elkészítés:
- A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, fahéjat és a sütőporos lisztet.
- A tésztából diónyi gombócokat formázunk, kicsit lelapítjuk, és 180°C-on 12–15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Költség: kb. 1060 Ft / 4 főre
Teljes költség: kb. 5490 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod
Kiemelt kép: Getty Images