Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Indiai paradicsomleves
Hozzávalók (4 főre):
- 1 liter passzírozott paradicsom – 700 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
- 2 gerezd fokhagyma – 40 Ft
- 1 kk gyömbér (őrölt) – 40 Ft
- 1 kk curry por – 60 Ft
- 1 ek olaj – 40 Ft
- 1 kk cukor – 10 Ft
- 1 dl joghurt – 90 Ft
- só, bors
Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd a fűszerekkel illatosítjuk.
- Felöntjük a paradicsommal, kevés vízzel hígítjuk és 10 percig főzzük.
- Tálaláskor joghurttal lágyítjuk a paradicsomlevest.
Költség: kb. 1 040 Ft / 4 főre

A paradicsomleves keleti fűszerezéssel is izgalmas (Fotó: Getty Images)
Bakonyi csirkeragu nokedlivel
Hozzávalók (4 főre):
- 60 dkg csirkecomb filé – 1 700 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
- 10 dkg csiperke gomba – 230 Ft
- 1 db TV paprika – 180 Ft
- 1,5 dl tejföl – 160 Ft
- 1 ek liszt – 10 Ft
- 1 ek pirospaprika – 50 Ft
- olaj, só, bors – 100 Ft
- 35 dkg liszt – 100 Ft
- 2 tojás – 140 Ft
- víz, só
Elkészítés:
- A hagymát megdinszteljük, a paprikát rászórjuk, majd a csirkét is beletesszük.
- Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük, végül a gombát és pirospaprikát is hozzáadjuk.
- Puhára főzzük, tejfölös-lisztes habarással sűrítjük.
- A nokedlit kifőzzük és a raguval tálaljuk.
Költség: kb. 2 730 Ft / 4 főre
Vargabéles
Hozzávalók (4 főre):
- 20 dkg túró – 480 Ft
- 20 dkg cérnametélt – 320 Ft
- 2 tojás – 140 Ft
- 4 dkg cukor – 50 Ft
- 1 dl tejföl – 90 Ft
- 1 csomag vaníliás cukor – 50 Ft
- 1 citrom reszelt héja – 150 Ft
- 3 dkg vaj / margarin – 50 Ft
- porcukor a tetejére – 40 Ft
Elkészítés:
- A tésztát kifőzzük.
- A túrót tojássárgájával, cukorral, tejföllel, citromhéjjal, vaníliás cukorral kikeverjük.
- A fehérjét habbá verjük, a masszához és a tésztához forgatjuk.
- Tepsibe tesszük, vajjal kikenve 180 fokon 30 percig sütjük. Porcukorral meghintjük a vargabélest.
Teljes költség: kb. 5480 Ft / 4 fő
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod
Kiemelt kép: Getty Images