fiatal pár közös főzés

Hétvégi gasztró: háromfogásos ebéd 4 főre, fejenként 1500 alatt – 19. rész

Az élelmiszerárak meredek emelkedése miatt ma már komoly kihívás egy családi ebéd megfinanszírozása. A dráguló alapanyagok erősen apasztják a konyhapénzt, hiszen a bevásárlás jóval többe kerül, mint pár éve. De nincs mese, enni kell. És nem lenne rossz finomat is enni, nem igaz?

Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.

Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.

De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!

Indiai paradicsomleves

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 liter passzírozott paradicsom – 700 Ft
  • 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
  • 2 gerezd fokhagyma – 40 Ft
  • 1 kk gyömbér (őrölt) – 40 Ft
  • 1 kk curry por – 60 Ft
  • 1 ek olaj – 40 Ft
  • 1 kk cukor – 10 Ft
  • 1 dl joghurt – 90 Ft
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd a fűszerekkel illatosítjuk.
  2. Felöntjük a paradicsommal, kevés vízzel hígítjuk és 10 percig főzzük.
  3. Tálaláskor joghurttal lágyítjuk a paradicsomlevest

Költség: kb. 1 040 Ft / 4 főre

hetvegi-gasztro-1500-alatt-19

A paradicsomleves keleti fűszerezéssel is izgalmas (Fotó: Getty Images)

Bakonyi csirkeragu nokedlivel

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg csirkecomb filé – 1 700 Ft
  • 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
  • 10 dkg csiperke gomba – 230 Ft
  • 1 db TV paprika – 180 Ft
  • 1,5 dl tejföl – 160 Ft
  • 1 ek liszt – 10 Ft
  • 1 ek pirospaprika – 50 Ft
  • olaj, só, bors – 100 Ft
  • 35 dkg liszt – 100 Ft
  • 2 tojás – 140 Ft
  • víz, só

Elkészítés:

  1. A hagymát megdinszteljük, a paprikát rászórjuk, majd a csirkét is beletesszük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük, végül a gombát és pirospaprikát is hozzáadjuk.
  3. Puhára főzzük, tejfölös-lisztes habarással sűrítjük.
  4. A nokedlit kifőzzük és a raguval tálaljuk.

Költség: kb. 2 730 Ft / 4 főre

Vargabéles

Hozzávalók (4 főre):

  • 20 dkg túró – 480 Ft
  • 20 dkg cérnametélt – 320 Ft
  • 2 tojás – 140 Ft
  • 4 dkg cukor – 50 Ft
  • 1 dl tejföl  – 90 Ft
  • 1 csomag vaníliás cukor – 50 Ft
  • 1 citrom reszelt héja – 150 Ft
  • 3 dkg vaj / margarin – 50 Ft
  • porcukor a tetejére – 40 Ft

Elkészítés:

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A túrót tojássárgájával, cukorral, tejföllel, citromhéjjal, vaníliás cukorral kikeverjük.
  3. A fehérjét habbá verjük, a masszához és a tésztához forgatjuk.
  4. Tepsibe tesszük, vajjal kikenve 180 fokon 30 percig sütjük. Porcukorral meghintjük a vargabélest.

Teljes költség: kb. 5480 Ft / 4 fő

Jó étvágyat!

Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó