Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink. De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
1. Paprikakrémleves
Hozzávalók (4 főre):
- 2 db piros kaliforniai paprika – 600 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
- 2 gerezd fokhagyma – 60 Ft
- 2 ek olaj – 40 Ft
- 1 púpozott ek liszt – 20 Ft
- 1 húsleveskocka – 50 Ft
- 1,2 l víz
- 2 dl főzőtejszín – 300 Ft
- só, bors, pici cukor – 40 Ft
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított paprikát, kicsit pirítjuk. Meghintjük liszttel, felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát. Amikor megpuhult a paprika, botmixerrel krémesítjük, majd tejszínnel selymesítjük. Sóval, borssal, pici cukorral kerekítjük.
Összesen: kb. 1170 Ft / 4 főre
2. Paradicsomos csirkecomb rizzsel
Hozzávalók (4 főre):
- 4 egész csirkecomb (kb. 1,2 kg) – 2 000 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
- 2 gerezd fokhagyma – 60 Ft
- 5 dl passzírozott paradicsom – 400 Ft
- 2 ek olaj – 40 Ft
- só, bors, oregánó, bazsalikom – 50 Ft
- 25 dkg rizs – 300 Ft
Elkészítés:
A combokat sózzuk, borsozzuk, kevés olajon körbepirítjuk. Kivesszük, a visszamaradt zsiradékon hagymát és fokhagymát dinsztelünk, felöntjük a paradicsommal és fűszerezzük. Visszatesszük a húst, lefedve puhára pároljuk. Közben a rizst sós vízben megfőzzük.

Paradicsomos csirkecomb (Fotó: Getty Images)
Összesen: kb. 2910 Ft / 4 főre
3. Édes polenta szilvalekvárral
Hozzávalók (4 főre):
- 15 dkg kukoricadara – 200 Ft
- 5 dl tej – 350 Ft
- 2 ek cukor – 30 Ft
- 1 csipet só – 5 Ft
- 4 ek szilvalekvár – 270 Ft
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a cukorral és csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a darát. Sűrűre főzzük, tálkákba simítjuk. Szilvalekvárral tálaljuk a polentát.
Összesen: kb. 855 Ft / 4 főre
Teljes költség: kb. 4945 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod
Kiemelt kép: Getty Images