Aki olyan szerencsés, hogy a nyaralás alatt be tud vásárolni egy-egy tengerparti városka piacán, és még el is tudja készíteni az alapanyagokat, semmiképpen ne hagyja ki Vrábel Kriszta tengeri herkentyűs fogását!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 40 dkg frutti di mare (tenger gyümölcsei, fagyasztott)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 liter leszűrt zöldségleves
- 1 tasak (0,12 g) valódi sáfrány
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük puhára az olívaolajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a meghámozott, apróra kockázott sárgarépát és a felkarikázott szárzellert.
- Dinszteljük puhára a zöldségeket is, majd (kiolvasztás nélkül) dobjuk rá a tenger gyümölcseit. Öntsük fel a borral, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a zöldséglevest, szórjuk bele a sáfrányt.
- Főzzük a levest 10 percig, majd keverjük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal. Vágott petrezselyemmel megszórva, fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 360 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta