Szerencsére az (egyébként szuperegészséges) alapanyagokat itthon is beszerehetjük, érdemes a belőlük főzött ételeket rendszeresen beépíteni a családi menübe.

Aki olyan szerencsés, hogy a nyaralás alatt be tud vásárolni egy-egy tengerparti városka piacán, és még el is tudja készíteni az alapanyagokat, semmiképpen ne hagyja ki Vrábel Kriszta tengeri herkentyűs fogását!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 40 dkg frutti di mare (tenger gyümölcsei, fagyasztott)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 liter leszűrt zöldségleves
  • 1 tasak (0,12 g) valódi sáfrány
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük puhára az olívaolajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a meghámozott, apróra kockázott sárgarépát és a felkarikázott szárzellert.
  2. Dinszteljük puhára a zöldségeket is, majd (kiolvasztás nélkül) dobjuk rá a tenger gyümölcseit. Öntsük fel a borral, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a zöldséglevest, szórjuk bele a sáfrányt.
  3. Főzzük a levest 10 percig, majd keverjük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal. Vágott petrezselyemmel megszórva, fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 360 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta 

Ez is érdekelhet: Sült tengeri hal olívás krumplival és baconös mángolddal

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Ajánlott videó