Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Hűvös joghurtos ribiszkeleves
Hozzávalók (4 főre):
- 40 dkg piros ribiszke (fagyasztott is lehet) – 880 Ft
- 8 dl víz
- 4 ek cukor – 60 Ft
- 1 csomag vaníliás cukor – 50 Ft
- 1 rúd fahéj – 50 Ft
- 2,5 dl natúr joghurt – 220 Ft
- 1 ek étkezési keményítő – 40 Ft
Elkészítés:
- A vizet a cukrokkal és fahéjjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a ribiszkét.
- Pár perc főzés után botmixerrel pürésítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk.
- A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, a leveshez adjuk, majd összeforraljuk.
- Ha langyosra hűlt, belekeverjük a joghurtot, és jól lehűtjük.
Összesen: kb. 1 300 Ft / 4 főre
Töltött tök burgonyapürével
Hozzávalók (4 főre):
- 2 közepes zsenge tök (össz. kb. 80 dkg) – 660 Ft
- 50 dkg darált sertéshús – 1 200 Ft
- 1 kis fej vöröshagyma – 60 Ft
- 2 gerezd fokhagyma – 60 Ft
- 2 ek olaj – 40 Ft1 tojás – 60 Ft
- 8 dkg kuszkusz – 190 Ft
- só, bors, majoránna – 40 Ft
- 80 dkg burgonya – 560 Ft
- 4 dkg vaj – 160 Ft
- 1 dl tej – 70 Ft
Elkészítés:
- A kuszkuszt forró vízzel leöntjük, lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
- A tököket félbevágjuk, magjukat kikaparjuk. A hagymát finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst és fokhagymát, majd fűszerezzük.
- A húst a kuszkusszal és a tojással összekeverjük, a tökfelekbe kanalazzuk.
- 200 °C-os sütőben kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.
- A burgonyát sós vízben puhára főzzük, vajjal és tejjel krémes pürét készítünk belőle.
Összesen: kb. 3 040 Ft / 4 főre
Házi gofri gyümölcsökkel

A gofri desszertnek és reggelire is isteni (Fotó: Getty Images)
Hozzávalók (4 főre):
- 25 dkg liszt – 150 Ft
- 2 tojás – 120 Ft
- 2 dl tej – 140 Ft
- 2 ek cukor – 30 Ft
- 5 dkg vaj – 200 Ft
- 1 csipet só – 5 Ft
- 15 dkg vegyes bogyós gyümölcs – 300 Ft
- 1 ek porcukor – 20 Ft
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, 15 percig pihentetjük.
- Felforrósított gofrisütőben aranybarnára sütjük.
- A gofri tetejére gyümölcsöt halmozunk, porcukorral meghintjük.
Összesen: kb. 965 Ft / 4 főre
Teljes költség: 5 305 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A korábbi hétvégi gasztrókat itt találod
Kiemelt kép: Getty Images