Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
1. Tökös gazpacho
Hozzávalók (4 főre):
- 30 dkg zsenge tök – 250 Ft
- 2 közepes paradicsom – 180 Ft
- 1/2 kígyóuborka – 100 Ft
- 1 kis fej vöröshagyma – 60 Ft
- 1 gerezd fokhagyma – 30 Ft
- 2 ek olívaolaj – 100 Ft
- 1 ek almaecet vagy citromlé – 20 Ft
- 1 kis szelet szikkadt kenyér (opcionális) – 20 Ft
- só, bors, csipet őrölt kömény – 30 Ft
- kb. 1,5 dl víz (állag szerint)
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és simára pürésítjük.
- Hűtőben lehűtjük. Hidegen tálaljuk, pár csepp olajjal meglocsolva. Kínálhatunk mellé pirítóst.
Összesen: kb. 790 Ft / 4 főre

A gazpacho tökkel dúsítva is isteni (Fotó: Getty Images)
2. Fehérboros csirkecomb rizzsel
Hozzávalók (4 főre):
- 4 egész csirkecomb (kb. 1 kg) – 1 480 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
- 2 gerezd fokhagyma – 60 Ft
- 1,5 dl száraz fehérbor – 220 Ft
- 3 ek olaj – 60 Ft
- 20 dkg rizs – 180 Ft
- 1 kis csokor petrezselyem – 90 Ft
- só, bors, 1 tk pirospaprika – 40 Ft
- kb. 3 dl víz
Elkészítés:
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, serpenyőben kevés olajon elősütjük.
- Kivesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Felöntjük borral, visszatesszük a combokat, és kevés vízzel együtt fedő alatt puhára pároljuk (kb. 45 perc).
- A rizst sós vízben főzzük, majd végén petrezselyemmel összeforgatjuk.
- A csirkét a rizzsel tálaljuk.
Összesen: kb. 2 190 Ft / 4 főre
3. Házi gyümölcssorbet
Hozzávalók (4 főre):
- 30 dkg fagyasztott gyümölcs (pl. meggy, málna, eper mix) – 600 Ft
- 2 ek porcukor vagy méz – 60 Ft
- 1/2 citrom leve – 30 Ft
- 1/2 dl víz (ha túl sűrű lenne)
Elkészítés:
- A fagyasztott gyümölcsöket robotgépben a cukorral és citromlével pürésítjük.
- Ha szükséges, kevés vízzel lazítjuk. Rögtön tálalhatjuk is a sorbet-t, vagy visszatehetjük a fagyasztóba tálalásig.
Összesen: kb. 690 Ft / 4 főre
Teljes költség: kb. 4 460 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A korábbi hétvégi gasztrókat itt találod
Kiemelt kép: Getty Images