Brownie szedres-fehér csokoládés mázzal

Süssünk kevert tésztából! – Brownie szedres-fehér csokoládés mázzal

A kevert tésztás sütemények a legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható édességek közé tartoznak, ezért ideálisak a nyári napokra is.

A kevert tészta miatt nem kell hosszú órákat állni a konyhában, és akár a strandra is magunkkal vihetjük egy kis hűtött ételhordó táskában. Urbán Gábor ebben a receptben szedret használt, amit könnyedén kicserélhetünk más szezonális vagy fagyasztott gyümölcsökre is, ha épp úgy szeretnénk.

Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 4 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 20 dkg liszt

A mázhoz:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg szeder (friss vagy fagyasztott, utóbbinak szebb a színe) + a díszítéshez
  1. A tésztához a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és cukrot gőz fölött összemelegítjük, maximum 40 ºC-os legyen. Leveszszük a gőzről, hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  2. A tésztát egy kb. 20×30 cm átmérőjű, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 25 perc alatt. Olyan lesz, mintha nyers lenne, így jó, nem kell tovább sütni, mert kiszárad.
  3. A mázhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a darabokra tört fehér csokoládét, a botmixerrel pürésített szedret felforraljuk, és a csokoládéba forgatjuk. Simára keverjük, majd egyenletesen a kihűlt brownie tetejére kenjük. Legalább 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd felszeleteljük, és szederrel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS | SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 4432 KCAL/EGÉSZ ADAG

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Ajánlott videó