A kevert tészta miatt nem kell hosszú órákat állni a konyhában, és akár a strandra is magunkkal vihetjük egy kis hűtött ételhordó táskában. Urbán Gábor ebben a receptben szedret használt, amit könnyedén kicserélhetünk más szezonális vagy fagyasztott gyümölcsökre is, ha épp úgy szeretnénk.
Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaj/margarin
- 4 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg cukor
- 1 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- csipet só
- 1 dkg szódabikarbóna
- 20 dkg liszt
A mázhoz:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg szeder (friss vagy fagyasztott, utóbbinak szebb a színe) + a díszítéshez
- A tésztához a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és cukrot gőz fölött összemelegítjük, maximum 40 ºC-os legyen. Leveszszük a gőzről, hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet is beleforgatjuk.
- A tésztát egy kb. 20×30 cm átmérőjű, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 25 perc alatt. Olyan lesz, mintha nyers lenne, így jó, nem kell tovább sütni, mert kiszárad.
- A mázhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a darabokra tört fehér csokoládét, a botmixerrel pürésített szedret felforraljuk, és a csokoládéba forgatjuk. Simára keverjük, majd egyenletesen a kihűlt brownie tetejére kenjük. Legalább 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd felszeleteljük, és szederrel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS | SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 4432 KCAL/EGÉSZ ADAG
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes