Tedd félre a nyár ízeit, hogy télire is maradjon belőlük!

Nincs annál szebb látvány, mint amikor nyáron megtelnek a kamrapolcok a friss, élénk színű lekvárokkal, szörpökkel és savanyúságokkal. Nagy Tünde idén is remek befőttreceptet mutat, érdemes meglepni vele a családot. 

Hozzávalók 4 darab 3 dl-es üveghez:

  • 1 kg sárgabarack (magozott mennyiség)
  • 50 dkg mangó
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag 4:1 arányú lekvárzselésítő
  • 1 citrom facsart leve
  1. A megmosott sárgabarackot kimagozzuk, felkockázzuk. A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk. A cukorral, a lekvárzselésítővel, a citromlével és 1 dl vízzel lábasba tesszük.
  2. Összefőzzük kb. 10-15 perc alatt, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Még forrón sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Az üvegeket 15 percre fejre állítjuk, majd visszafordítjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 525 KCAL/ÜVEG

Recept és fotó: Nagy Tünde

Ez is érdekelhet: Házi fügelekvár könnyedén, akár kezdőknek is

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO július