Nincs annál szebb látvány, mint amikor nyáron megtelnek a kamrapolcok a friss, élénk színű lekvárokkal, szörpökkel és savanyúságokkal. Nagy Tünde idén is remek befőttreceptet mutat, érdemes meglepni vele a családot.
Hozzávalók 4 darab 3 dl-es üveghez:
- 1 kg sárgabarack (magozott mennyiség)
- 50 dkg mangó
- 30 dkg cukor
- 1 csomag 4:1 arányú lekvárzselésítő
- 1 citrom facsart leve
- A megmosott sárgabarackot kimagozzuk, felkockázzuk. A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk. A cukorral, a lekvárzselésítővel, a citromlével és 1 dl vízzel lábasba tesszük.
- Összefőzzük kb. 10-15 perc alatt, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
- Még forrón sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Az üvegeket 15 percre fejre állítjuk, majd visszafordítjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 525 KCAL/ÜVEG
Recept és fotó: Nagy Tünde
Ez is érdekelhet: Házi fügelekvár könnyedén, akár kezdőknek is
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
