Nagy kedvencünk a Hasselback módon elkészített, vagyis beirdalt töltött krumpli, és szeretünk kísérletezni vele, mit süthetünk meg hasonló módon. Ezúttal a csirkemellre esett a választásunk, mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 fél csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
- 1 csokor bazsalikom
- 20 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- 30 dkg félkemény kecskesajt, felszeletelve
- 3-5 dkg vaj
A körethez:
- 1 kg parázsburgonya
- 5 dkg vaj
- 10 dkg bébispenót
- A csirkemellet három milliméterenként bevágjuk úgy kb. a kétharmadáig, hogy az alsó felén egyben maradjon.
- Mindegyik vágásba teszünk 1-1 bazsalikomlevelet, aszalt paradicsomot, kecskesajtot, majd tepsibe tesszük. Megkenjük az olvasztott vajjal, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Az aszalt paradicsom és a kecskesajt sóssága miatt nem sóztuk a húst, de ízlés szerint keveset lehet rászórni.)
- A körethez az alaposan megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd körben megpirítjuk a vajon, végül összekeverjük a bébispenóttal, és csak addig hagyjuk a tűzön, míg a spenót összeesik. A csirkemell mellé tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 622 KCAL/ADAG
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes