Hűs, zamatos, nem kell hosszú sorokat kiállni érte, és tényleg biztosan tudod, hogy mi kerül bele. Ha olcsóbban szeretnél kijönni, készíts inkább saját fagyit!

Kevés vonzóbb program akad a nyáron, mint kiülni a kerti hintába egy adag házi fagylalttal, és élvezni a jól megérdemelt pihenést. Urbán Gábor legújabb receptjét kezdők is könnyedén elkészíthetik – ugyan nem árt hozzá egy fagylaltgép, de szerencsére anélkül is megoldható, ha a kész alapot mélyhűtőbe tesszük, majd botmixerrel félóránként alaposan átkeverjük 4-5 órán keresztül.

Hozzávalók kb. 15 gombóchoz:

A fagylalthoz:

  • 1 dl tej
  • 2,5 dl natúr görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja

A gyümölcsraguhoz:

  • 20 dkg tisztított gyümölcs (pl. őszibarack, málna, áfonya, ribizli, szeder, eper)
  • 7,5 dkg cukor
  1. A gyümölcsraguhoz felforraljuk a szükség szerint megtisztított, esetleg darabolt gyümölcsöt a cukorral, a felét kivesszük, a lábosban maradt részt botmixerrel pürésítjük. Visszakeverjük bele a kivett részt. Ismét felforraljuk, és folyamatos kevergetés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  2. A fagylalthoz a tejet, a joghurtot, a tejszínt, a cukrot és a reszelt citromhéjat alaposan összekeverjük, majd fagylaltgépben elkészítjük.
  3. A gyümölcsragut kanállal vagy spatulával az elkészült, puha fagylaltba forgatjuk, de csak márványosra, nem keverjük simára. Tálalásig mélyhűtőbe tesszük. Gombócolva, friss gyümölcsökkel, mentalevéllel tálaljuk, vagy tölcsérben kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 106 KCAL/GOMBÓC

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO július

Ajánlott videó