Meggyes pite morzsával

Meggyes pite morzsával, a nyári hétvégék megédesítője

Meggy, málna, cseresznye és ribizli – a kedvenc piros gyümölcseink, ha desszertekről van szó. Urbán Gábor most meggyel dolgozott, de természetesen használhatunk más gyümölcsöket is.

A meggy enyhén savanykás aromája remek párost alkot az omlós, édes pitetésztákkal – nem véletlen, hogy generációk óta az egyik legtöbbet használt gyümölcs a nyári desszertekben. Ha friss, mégis édes falatokra vágyik a család, rukkolj elő ezzel a recepttel! 

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 5 dkg darált keksz
  • 5 dkg cukor
  • 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A morzsához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  1. A tésztához a puha vajat/margarint a porcukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es, magas peremű tepsiben egyenletesen elkenjük.
  3. A töltelék hozzávalóit keverőtálban összeforgatjuk, majd a tésztára rétegezzük.
  4. A morzsához a barna cukorral kevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal úgy, hogy ne álljon össze, és a meggytöltelékre szórjuk.
  5. A pitét 165 ºC-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 4610 KCAL/EGÉSZ ADAG

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.