A meggy enyhén savanykás aromája remek párost alkot az omlós, édes pitetésztákkal – nem véletlen, hogy generációk óta az egyik legtöbbet használt gyümölcs a nyári desszertekben. Ha friss, mégis édes falatokra vágyik a család, rukkolj elő ezzel a recepttel!
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 15 dkg vaj/margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg magozott meggy
- 5 dkg darált keksz
- 5 dkg cukor
- 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A morzsához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj/margarin
- A tésztához a puha vajat/margarint a porcukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es, magas peremű tepsiben egyenletesen elkenjük.
- A töltelék hozzávalóit keverőtálban összeforgatjuk, majd a tésztára rétegezzük.
- A morzsához a barna cukorral kevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal úgy, hogy ne álljon össze, és a meggytöltelékre szórjuk.
- A pitét 165 ºC-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 4610 KCAL/EGÉSZ ADAG
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes