Egy kis kreativitással nemcsak betarthatóvá, de élvezetessé is tehetők a diétás fogások. A titok a tudatos alapanyagválasztásban rejlik – ebben segít most Vrábel Kriszta isteni receptje.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 3 dl paradicsomszósz
- 20 dkg padlizsán
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg félkemény sajt (pl. trappista, gouda, edami), reszelve
- friss bazsalikom a tálaláshoz
- A raguhoz a finomra vágott vöröshagymát olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst, pirítsuk fehéredésig, szórjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítsük. Dinszteljük 5 percet, majd öntsük bele a paradicsomszószt.
- A ragut alacsony lángon, lefedve főzzük kb. 30 percet. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá.
- A szükség szerint megtisztított/megmosott padlizsánt, cukkinit és paradicsomot vágjuk 2-3 mm vastag karikákra.
- A lasagnét rétegezzük kerámiatálba: olívaolajjal kenjük meg a tál alját, terítsünk rá egy réteg zöldségkarikát vegyesen, sózzuk, borsozzuk, majd szedjünk rá egy adag húsos ragut. Készítsünk így 3 réteget, zárásnak zöldséget tegyünk, és a reszelt sajttal szórjuk meg.
- Alufóliával fedjük le, 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük 30 percet, majd vegyük le a fóliát, és 5 percet pirítsuk fedés nélkül. Tálaláskor megszórhatjuk bazsalikommal.
Egy adag 15 gramm szénhidrátot tartalmaz.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + FŐZÉS
SÜTÉS 35 PERC
KALÓRIA 359 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta