Egy tál kiadós mexikói fogás nem csupán könnyű és tápláló, hanem valódi ízkaland is, hála a benne lévő zöldségek és fűszerek karakteres aromáinak.

Neked is nehézséget okoz a szakemberek által javasolt, nagy mennyiségű zöldség beépítése a mindennapokba? Egy kiadós, mindenféle jóval megpakolt leves remek megoldás lehet, ajánlunk is egy szuper receptet, melyben több zöldségféle is helyet kapott.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor újhagyma
  • 2 evőkanál avokádóolaj (helyettesíthető olívaolajjal)
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika
  • 2 szál szárzeller
  • 34 dkg főtt, morzsolt kukorica (konzerv)
  • 1,2 liter zöldségalaplé vagy leszűrt zöldségleves
  • 1 nagy csokor koriander
  • 1 nagy vagy 2 kisebb érett avokádó
  • 1,5 dl sűrű kókusztej (konzerv)
  • 1 darab lime
  • 1 darab csilipaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • koriander/petrezselyem a tálaláshoz
  1. A tálaláshoz tegyünk félre 1 szál újhagymát, a többit karikázzuk fel, dinszteljük meg 3-4 percet kevés olajon a kicsumázott, felkockázott paprikával, a felkarikázott szárzellerrel és a lecsöpögtetett kukoricával együtt. Öntsük fel a zöldséglevessel, és kb. 10 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  2. A leves kb. harmadát merjük ki, adjuk hozzá a koriandert, botmixerrel krémesítsük. Öntsük vissza a leveshez a pürésített részt, adjuk a hozzá a hámozott, kockázott avokádót és a kókusztejet, majd forraljuk össze a levest.
  3. Lime-lével savanyítsuk, karikázzunk hozzá csilipaprikát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Korianderrel vagy petrezselyemmel és a félretett, karikázott újhagymával megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 402 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO május