Neked is nehézséget okoz a szakemberek által javasolt, nagy mennyiségű zöldség beépítése a mindennapokba? Egy kiadós, mindenféle jóval megpakolt leves remek megoldás lehet, ajánlunk is egy szuper receptet, melyben több zöldségféle is helyet kapott.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál avokádóolaj (helyettesíthető olívaolajjal)
- 1 darab zöld kaliforniai paprika
- 2 szál szárzeller
- 34 dkg főtt, morzsolt kukorica (konzerv)
- 1,2 liter zöldségalaplé vagy leszűrt zöldségleves
- 1 nagy csokor koriander
- 1 nagy vagy 2 kisebb érett avokádó
- 1,5 dl sűrű kókusztej (konzerv)
- 1 darab lime
- 1 darab csilipaprika
- só, frissen őrölt bors
- koriander/petrezselyem a tálaláshoz
- A tálaláshoz tegyünk félre 1 szál újhagymát, a többit karikázzuk fel, dinszteljük meg 3-4 percet kevés olajon a kicsumázott, felkockázott paprikával, a felkarikázott szárzellerrel és a lecsöpögtetett kukoricával együtt. Öntsük fel a zöldséglevessel, és kb. 10 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
- A leves kb. harmadát merjük ki, adjuk hozzá a koriandert, botmixerrel krémesítsük. Öntsük vissza a leveshez a pürésített részt, adjuk a hozzá a hámozott, kockázott avokádót és a kókusztejet, majd forraljuk össze a levest.
- Lime-lével savanyítsuk, karikázzunk hozzá csilipaprikát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Korianderrel vagy petrezselyemmel és a félretett, karikázott újhagymával megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 402 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta