Csirkegyros sült paradicsommal, lila hagymával

Csak összedobod és megsütöd – Csirkegyros sült paradicsommal, lila hagymával (air fryerben)

Az air fryer (forrólevegős fritőz) elképesztő népszerűségre tett szert az elmúlt években, ami nem csoda, hiszen sokrétűen használható, a hústól a zöldségen át a desszertekig mindent süthetünk benne.

Most azt próbáltuk ki, mennyire működik, ha zöldség- és húsféléket egyszerre szórunk a csodamasina kosarába tett sütőpapírra, és egyszerűen összesütjük. Az eredménnyel igencsak elégedettek voltunk!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál gyrosfűszer (ha sós a keverék, nem szükséges külön sózni a húst)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • zöldsaláta, kígyóuborka és pita a tálaláshoz
  1. A megtisztított, felcsíkozott csirkemellfilét az air fryer szilikonos sütőpapírral bélelt kosarába terítjük. Ráöntjük az olívaolajat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a félbevágott koktélparadicsomot és a felcsíkozott lila hagymát, majd a sütőkosárban összeforgatjuk az egészet.
  2. A 200 °C-os készülékben 15 perc alatt készre sütjük, félidőben átforgatjuk a keveréket, hogy a csirke mindenhol átsüljön. Pitával, kígyóuborkával és salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

ELKÉSZÍTÉS 10 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 462 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO május