Egy minden jóval telepakolt rolád remek ötlet lehet vasárnapi ebédként. Garantáljuk, hogy Tobai Róbert különféle finomságokkal megtöltött hústekercse az egész családnak ízleni fog.
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál mustár | 2 evőkanál méz | 60 dkg sertésszűz | só, bors | 10 dkg csemegeuborka | 10 szelet bacon | olaj
- A mustárt elkeverjük a mézzel. A lehártyázott húst hosszában bevágjuk, de ügyelünk, hogy ne vágjuk át teljesen, kiterítjük, majd kissé kiklopfoljuk.
- Sózzuk, borsozzuk, a mustáros keverékkel megkenjük. A hosszában szeletekre vágott uborkát is rárakjuk, majd a rövidebb oldaláról indulva feltekerjük.
- A roládot a szeletelt baconbe tekerjük, olajjal kent alufóliába csomagoljuk. Serpenyőben, kevés olajon körbesütjük pár perc alatt (alufóliástul!), majd tepsibe helyezve 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Felszeletelve kínáljuk, adhatunk mellé (hagymás) burgonyapürét.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 15-20 PERC
KALÓRIA 468 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes