Mustáros, savanyú uborkás, baconös sertésszűz

Mennyei hústekercs: mustáros, savanyú uborkás, baconös sertésszűz

Egyszerű, gyors, de mégis látványos ebédet tervezel? Tobai Róbert receptjét az egész család imádni fogja!

Egy minden jóval telepakolt rolád remek ötlet lehet vasárnapi ebédként. Garantáljuk, hogy Tobai Róbert különféle finomságokkal megtöltött hústekercse az egész családnak ízleni fog.

Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál mustár | 2 evőkanál méz | 60 dkg sertésszűz | só, bors | 10 dkg csemegeuborka | 10 szelet bacon | olaj

  1. A mustárt elkeverjük a mézzel. A lehártyázott húst hosszában bevágjuk, de ügyelünk, hogy ne vágjuk át teljesen, kiterítjük, majd kissé kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, a mustáros keverékkel megkenjük. A hosszában szeletekre vágott uborkát is rárakjuk, majd a rövidebb oldaláról indulva feltekerjük.
  3. A roládot a szeletelt baconbe tekerjük, olajjal kent alufóliába csomagoljuk. Serpenyőben, kevés olajon körbesütjük pár perc alatt (alufóliástul!), majd tepsibe helyezve 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Felszeletelve kínáljuk, adhatunk mellé (hagymás) burgonyapürét.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 15-20 PERC
KALÓRIA 468 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO február