Ha eddig azt gondoltátok, hogy lehetetlen a nagy kedvenceket otthon elkészíteni, akkor lessétek meg ezt a receptet! Amilyen egyszerű, annyira finom, szóval, ha tehetitek, mielőbb szerezzétek be a hozzávalókat!

HOZZÁVALÓK 30 DARABHOZ:

20 dkg vaj/margarin, 10 dkg tejcsokoládé, 5 darab ostyalap (kb. 15×30 cm-es)

A bevonathoz: 30 dkg tejcsokoládé

1. A puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük. A 10 dkg tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, folyamatos keverés mellett a habosra kevert vajhoz/ margarinhoz adjuk. A krémmel megkenjük az ostyalapokat úgy, hogy az utolsó rétegre már nem kenünk, tehát ostyalappal zárjuk a sort.

2. A megtöltött ostyát vágódeszkán a hűtőbe tesszük, a tetejére másik vágódeszkát teszünk, és 1 napig pihentetjük. Másnap a hosszabb oldalánál középen kettévágjuk, majd a rövidebb oldalon indulva 1 cm széles csíkokra daraboljuk.

3. A bevonáshoz a 30 dkg tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a feldarabolt ostyákat bevonjuk vele. Sütőpapírra téve hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni. Pár napig szobahőmérsékleten is eláll, de érdemes hűtőben tartani. Ajánlott az ajándékozás előtti nap készíteni, mert pár nap alatt az ostya nagyon megpuhul, nem lesz roppanós.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 127 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/3. lapszámában jelent meg több különleges finomsággal együtt.   

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina