Kókuszos szaloncukor kétféle csokoládéval négy hozzávalóból

Mindössze négy alapanyagra és némi kreatív kedvre lesz szükségetek ahhoz, hogy ezt a kókuszos szaloncukrot elkészítsétek. Szerintünk nagyszerű családi elfoglaltság lehet az adventi időszakban, így azt javasoljuk: vágjatok bele!

HOZZÁVALÓK KB. 20 DARABHOZ:

15 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl kókusztej, 10 dkg kókuszreszelék, 20 dkg tejcsokoládé

1. A darabokra tördelt fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor már csak néhány kockának kell felolvadnia, levesszük a vízgőzről, és addig keverjük, amíg az összes csokoládé elolvad. Ekkor beleöntjük a kókusztejet, elkeverjük, hozzászórjuk a kókuszreszeléket is. Alaposan összekeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára (de legalább 3-4 órára).

2. Miután megdermedt a kókuszos csokoládé, kivesszük a hűtőből, szaloncukrokat formázunk belőle (kb. egy teáskanálnyi mennyiségből lesz egy darab), és 10 percre a fagyasztóba tesszük.

3. Ezalatt vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tört tejcsokoládé felét, majd levéve a vízgőzről beletörjük a másik felét is. Addig kevergetjük, amíg az teljesen felolvad.

4. Kivesszük a fagyasztóból a szaloncukrokat, és villára téve belemártjuk az olvadt tejcsokoládéba. (Érdemes kisebb, mélyebb tálkába tenni, így bele tudjuk mártani a darabokat.) Sütőpapírra téve hagyjuk teljesen megdermedni. Sütőpapírba, majd selyempapírba (sztaniolba) csomagoljuk. Hűtőben néhány napig biztosan eláll.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 144 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/3. lapszámában jelent meg több karácsonyi finomsággal együtt.  

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina