Mennyei ízek kavalkádja: mákos, fehér csokoládés isler

A mák, a fehér csokoládé és a szilvás töltelék kihagyhatatlan ízélményt nyújt, ráadásul nagyszerűen passzol a téli hangulathoz is. Érdemes kipróbálni a receptet!

HOZZÁVALÓK 15-20 DARABHOZ:

A tésztához: 15 dkg Rama Vajas Íz 25 dkg liszt + a nyújtáshoz fél teáskanál sütőpor 10 dkg porcukor fél (kezeletlen) citrom reszelt héja 5 dkg darált mák 2 tojássárgája

A töltelékhez: 2 dl víz 20 dkg magozott szilva (fagyasztott is lehet) 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 1 kávéskanál fahéj

A díszítéshez: 15 dkg fehér csokoládé 1 evőkanál szemes mák

1. A tésztához elmorzsoljuk a margarint, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a citromhéjat és a mákot, majd sima tésztává gyúrjuk a tojássárgájával. Tésztacipót formázunk, fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.

2. A töltelékhez felforralunk 1 dl vizet a magozott szilvával és a cukorral, majd pürésítjük egy botmixerrel. Ismét felforraljuk, és besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük.

3. A tésztát lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk egy 6-7 cm átmérőjű, sima szélű kiszúróval (páros számú legyen). Sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük a korongokat, és 170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 7-8 perc alatt.

4. Ha kihűltek, párban összetöltjük a szilvapudinggal, és a tetejét vízgőz fölött megolvasztott fehér csokoládéba mártjuk. Még dermedés előtt szemes mákkal díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 60 PERC + PIHENTETÉS

SÜTÉS 7-8 PERC

KALÓRIA 211 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/03. lapszámában jelent meg, még több különleges recepttel együtt!

 

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre