HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 25 dkg barna lencse, 1 evőkanál szárított majoránna, só, frissen őrölt bors, 40 dkg burgonya, 25 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv), 1 kis csokor friss bazsalikom
1. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a lencsét, a majoránnát, forgassuk át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve, takarékon főzzük 30-35 percet. (Ha előtte beáztattuk a lencsét, kevesebb idő is elég.)
2. Közben pótoljuk a vizet, majd adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott burgonyát. Főzzük még 10 percet a lencsét, majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot. Forraljuk össze 10 perc alatt, sóval, borssal ízesítsük, végül keverjük el benne az aprított bazsalikomot.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 334 KCAL/ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában találjátok!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.
A legjobb immunerősítő: Céklás lencseragu csirkecombbal
Ha szeretnétek a szervezeteteket ellenállóbbá tenni a hideggel és a bacilusokkal szemben, akkor készítsétek el ezt a rozmaringos, babérleves lencsés fogást, amelyben a csirkét finom céklával párosítottuk.
A receptet ezen az oldalon olvashatjátok el.
A szerencsehozó finomság: kolbászos lencsekrémleves
Kipróbálnátok? A receptet itt találjátok.
A diétázóknak: Kacsacomb spenótos lencsével, a 160 grammos diéta jegyében
A receptért kattintsatok ide!
Ki szereti a csicseriborsót? Édesburgonyás lencseleves ropogós csicseriborsóval
Az édesburgonya a tavalyi év sztárja volt, de mi 2019-ben sem tudunk rá nemet mondani! Ha ti is odáig vagytok érte, akkor készítsetek belőle mennyeien krémes levest, amelybe a lencse és a csicseriborsó mellett még egy kis gyömbér is kerül.
Összeállította: D. E.
Fotók: Kiszler János, Nagy Tünde,