A Nők Lapja Konyha legújabb számában rengeteg ínycsiklandó ételt gyűjtöttünk össze a karácsonyi időszakra: halak, húsok, különleges vega fogások, édes és sós vendégváró falatok, illetve elképesztő sütemények receptjei közül válogathattok, és persze mi már a szilveszterre is gondoltunk! Reméljük, hogy megtaláljátok a kedvetekre való finomságokat! Jó főzőcskézést és boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

 „Lapozzatok bele a magazinba!”

Galéria | 12 kép

Éljük meg a várakozás örömét!

A családban évekkel ezelőtt megbeszéltük, hogy csak a gyerekek kapnak meglepetést, a felnőttek között nincs ajándékozás, legfeljebb valami jelképes finomság lapul a fa alatt. A baráti körben ugyanígy tettünk, igaz, ott már az is ajándékszámba megy, ha egyáltalán találkozni tudunk az ünnepek előtt, és van néhány nyugodt óránk beszélgetni. Ez a „módszer” be is vált, azt leszámítva, hogy (szerencsére) egyre több körülöttünk a gyerek, és nekik persze mindenki szeretne örömet szerezni. Így aztán nem tudom megúszni a vásárlást, holott többször megfogadtam, hogy október után már nem megyek pláza közelébe sem, mert elképesztő, ahogy karácsony címén az emberek egymást tapossák, türelmetlenek, morcosak, és mindenről szól nekik az adventi időszak, csak a boldog várakozásról, nyugalomban eltöltött napokról nem.

Sokszor magamon is észreveszem, hogy bár nem kell olyan sok mindent vennem, annak a pár játéknak a beszerzése is elképesztő stresszel jár. Ahelyett, hogy egy karácsonyi vásárban forralt boroznék vagy mosolyogva szerezném be a századik giccses angyalkás díszt is, azon mérgelődöm, miért nincs szabad parkolóhely az üzletházban. Így aztán nálam idén a webshopok nyernek, onnan rendelem meg a csomagokat, a maradék időt pedig olyan dolgoknak fogom szentelni, amiktől tényleg ünnepi hangulatba kerülök. Például megsütöm a keresztfiamnak a hónapok óta ígérgetett óriási Mézit. Elviszem a kislányomat, hogy életében először találkozzon a Mikulással. Feldíszítem az egész házat, még az ablakokat is teleragasztom. (Ennek januárban nem szoktam örülni, de ilyenkor azt elfelejtem.) A nagyobb gyerekekkel leülök társasjátékozni, és kimegyünk a jégfolyosós korcsolyapályára is.

Más ilyenkor biztosan hozzátenné a karácsonyi menü tervezgetését, de én ilyen szempontból egyszerű helyzetben vagyok, már hetek óta tudom, milyen fogásokat fogok készíteni.

Rengeteg ínycsiklandó ételt gyűjtöttünk össze ugyanis a lapban, amelyek között mindenki találhat kedvére valót. Halak, húsok, különleges vega fogások, édes és sós vendégváró falatok, illetve elképesztő sütemények receptjei következnek, és persze nem csak karácsonyra, de szilveszterre is sok remek ötletünk van.

Nagyon remélem, tudunk abban segíteni, hogy tényleg szép és emlékezetes legyen az idei ünnep – nagyon boldog, békés karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok önnek!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!