A gyümölcsös sütemények netovábbja: Málnakrémes, étcsokoládés dominó

A gyerekek arcára bármikor mosolyt csalhatunk egy gyümölcsös sütivel, pláne, ha csokoládét és jó sok tejszínhabot is adunk hozzá! :)

HOZZÁVALÓK 12-15 SZELETHEZ:

A piskótához: 5 dkg étcsokoládé, 4 dkg vaj/margarin, 5 tojás + 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 4 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor ,10 dkg liszt

A málnás töltelékhez: 20 dkg málna, 1,5 dl víz, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 12 dkg vaj/margarin

A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé, 2-3 evőkanál olaj, 3 dkg fehér csokoládé

1. A piskótához vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal/margarinnal. A tojásokat kettéválasztjuk, az 5 fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk az összesen 10 tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládés keveréket. Beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelt, kb. 30×30 cm-es tepsibe kenjük a masszát, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 12-15 perc alatt. Miután kihűlt, lehúzzuk a piskótáról a papírt, és keresztben félbevágjuk. 2 egyforma lapot kapunk.

3. A málnás krémhez felforraljuk a málnát 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. 1 percig gyöngyöztetjük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd ismét felforraljuk, és besűrítjük a maradék fél dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal/margarinnal.

4. A krémmel összetöltjük a lapokat, hűtőszekrénybe tesszük dermedni legalább 3 órára, majd 3×5 cm-es téglalapokra vágjuk.

5. A díszítéshez az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, az olajjal hígítjuk, és belemártjuk a piskótákat (az oldalukat is fedje be a csokoládé). Dermedés után megolvasztott fehér csokoládéval dominó pöttyöket rajzolunk rá.

ELKÉSZÍTÉS 60 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 12-15 PERC
KALÓRIA 317 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/02. lapszámában jelent meg, még több isteni gyümölcsös süti receptjével együtt!

Szöveg: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre