Süsd a gyerekek kedvenceit! Megjelent a Nők Lapja Konyha Desszert nyári száma

A bíbelődős tortáktól a 10 perc alatt elkészíthető jégkrémekig csupa olyan recepteket találtok a legújabb Nők Lapja Konyha Desszert magazinban, amiért a gyerekek egészen biztosan odáig lesznek. Sőt, a felnőttek is! Sütögetésre fel!

„Lapozzatok bele” a magazinba!

Cukiság kontra praktikum

Amikor összeállítottam ennek a számnak az anyagát, tudtam, hogy mindenképpen több tucat olyan édességet „kell” készítenünk, amelyek láttán a gyerekek azonnal azt kiabálják: „Ezt csináljuk meg! Megsütöd még ma?”. Viszont abban is biztos voltam, hogy ha az anyukák/keresztanyák/nagyik meglátják, hogy a kiválasztott cuki darabra rámenne az egész napjuk, esetleg lejárnák a lábukat, hogy beszerezzék a hozzávalókat, akkor ez a lapszámunk bizony valami sötét sarokban végezné, ahol a kicsik nem találják meg. Így aztán igyekeztem olyan témákat, recepteket választani, amelyek mindkét „tábor” igényeit kielégítik: mutatunk bíbelődős unikornis, illetve „pinata tortákat” különleges alkalmakra, de ugyanígy kínálunk 10 perc alatt elkészíthető jégkrémeket is. Kreáltunk látványos muffinokat, amelyekkel lenyűgözhetjük a csemetéket, mégsem kell hozzá nagy kézügyesség, se tengernyi idő. Még jobb móka, ha a gyerkőcöket bevonjuk a díszítésbe, így amíg ők traktort vagy méhecskét varázsolnak a sima muffinokból, rendet rakhatunk a konyhában. (Igaz, utána kezdhetjük elölről, de ennyit megér a családi móka, nem?)

A gyerekek ízlését az alapanyagok tekintetében is próbáltuk figyelembe venni, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy mi, felnőttek nem élveztük a mogyorókrémben, banánban vagy éppen csokoládéban való tobzódást. A szezonalitás jegyében rengeteg gyümölcsös süteményt ajánlunk, és sok olyan desszertet is találsz a lapban, amihez a sütőt sem kell bekapcsolnod a nyári kánikulában. A kerti partikra is van ötletünk, a házi mini pizzákból és hot dogokból érdemes rögtön dupla adagot számolni, mert a szülők is lelkesen fogják fogyasztani.

Az említetteken kívül még számtalan izgalmas ötletre bukkanhatsz a magazinban, bízom benne, hogy nyár végére sok finomság elkészül belőle – kicsik és nagyok legnagyobb örömére!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Konyha digitális kiadványaira is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!