Nincs olyan étel, amit egy kis sajt ne dobna fel – ez az állítás a húsragus töltött paprikára különösen igaz.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

5 evőkanál olívaolaj | 1 fej vöröshagyma | 30 dkg darált hús | 20 dkg cukkini | só, frissen őrölt bors | 2 teáskanál szárított bazsalikom | 25 dkg natúr krémsajt | 10 dkg rizs | 4-5 darab kaliforniai paprika

1. Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk. A cukkinit lereszeljük almareszelőn, a húshoz adjuk, tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a krémsajtot is.

2. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd a darált húsos részhez keverjük. A kaliforniai paprikák „kalapját” levágjuk, kicsumázzuk, a ragut betöltjük a paprikákba. Kerámiatálba ültetjük őket, meglocsoljuk kevés olajjal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
SÜTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 595 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. novemberi számában jelent meg, még több sajttal töltött fogás kíséretében.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!