A kókusztekercs tortát csak egy hajszál választja el az istenek eledelétől, az ambróziától.

67e

HOZZÁVALÓK EGY 18 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

A tésztához: 60 dkg darált keksz | 10 dkg porcukor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 20 dkg puha margarin | 10 dkg étcsokoládé, olvasztva | 2 evőkanál rum | kb. 2 dl tej
A krémhez: 3 dl tej | 7,5 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg margarin
A díszítéshez: 20 dkg kókuszreszelék

1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk.

2. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kókuszreszelékkel szórt munkalapon kb. fél cm vastag, 18 cm átmérőjű, kerek lapokat nyújtunk belőle, 5 darabot. A hatodik részből egy kb. 15×20 cm-es téglalapot nyújtunk.

3. A krémhez a hagyományos módon pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingporból. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha margarinnal. A krémből félreteszünk 3-4 evőkanálnyit (plusz a díszítéshez), a többivel 4 rétegben összetöltjük a kerek lapokat.

4. A félretett krémmel vékonyan megkenjük a téglalap alakú lapot is, majd egy sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, és 1 cm széles tekercseket vágunk belőle.

5. A tortát a vékony szeletekre vágott kókusztekercsekkel díszítjük, a maradék krémet csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 8639 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/3. számában jelent meg. (A receptet a magazinban a Rama Vajas Íz támogatta.)

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre