132 mesés torta a Nők Lapja Konyha Desszert ünnepi számában

Amikor kiderült, hogy ez a lapszámunk a tortatematikára épít majd, már éreztük, hogy közeleg a vég. De amikor az is biztossá vált, hogy egész pontosan 132 torta fog bennünket az édes mennyországba csábítani, akkor végleg elvesztünk, mert ha van valami, aminek nem tudunk ellenállni, az a torta.

desszert-nyitó

A tortasütés művészete fénykorát éli, egymást érik a televízióban a különböző süteménykészítős műsorok, amitől még az is kedvet kap a konyhai ügyeskedéshez, aki egyébként nem járatos a fakanálforgatásban. Persze ehhez nem árt tudni egyet s mást.

Ahhoz, hogy egy torta jól sikerüljön, az alapok a legfontosabbak. Éppen ezért összegyűjtöttük milyen eszközökkel, alapanyagokkal érdemes dolgozni, hogyan kell a tökéletes krémet elkészíteni, és a habzsákot használni, miként lehet fondant- és marcipánbevonatot készíteni, de még azt is, hogy a torta hűtését és szállítását hogyan lehet megoldani. Egyszóval minden lényeges információt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredménnyel elégedettek legyetek. Persze a java csak most következik… :)

A közelgő ünnep szellemében a hangsúlyt a karácsonyi klasszikusok kapták: készültünk ünnepi sütemények torta verziójával, mákos és diós összeállítással, sőt, kifejezetten karácsonyi tortákkal is, melyek megkoronázzák az ünnepi ebédet. Ha lapoztok a magazinban, megtudhatjátok, hogyan lehet a kész tortákat ünneplőbe öltöztetni, mi több, ehető (és tortára tehető) ajándékötletekre is bukkanhattok, amelyek hasznosak, ha nincs kedvetek egy egész tortát megsütni, de valami egyedivel lepnétek meg szeretteiteket.

Természetesen nem csak a karácsony áll a fókuszban, kedvenc süteményeinket is „tortásítottuk”. Mit szólnátok egy gesztenyepürés vagy vargabéles tortához? Esetleg egy túró- vagy pitetortához? Mi már a gondolattól is lázba jövünk. De ez most nem a mi időnk, így csak annyit fűznénk hozzá, hogy ezek a receptek is remekek. :)

hangoló-kép1

Azoknak, akik tényleg kezdőként szeretnék a családot, barátokat lenyűgözni, gyors és egyben elronthatatlan tortákat mutatunk, és itt hívnánk fel a figyelmet a sütés nélküli tortás összeállítsunkra is, ami jól jön, ha nincs sok idő a konyhában pepecselni.

Az ínyencek kedvében járva zöldségekből készült finomságok is helyet kaptak a magazinban, ahogyan a gluténmentes és szénhidrátcsökkentett tortaköltemények is, hiszen annak is jár egy szelet édes kényeztetés, aki fogyókúrázik vagy egészségtudatosan igyekszik táplálkozni.

A legjobbat azonban a végére hagytuk! Állítsd össze saját tortádat! rovatunkban, mindenki a saját ízlésére szabhatja a tortáját – nekünk ez az abszolút kedvencünk! 12 alap, 18 féle krém, 6 féle mousse, és több tucat ötlet a torta díszítésére is, maga a tortamennyország! ;)

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyha Desszertben is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.