A szószátyár Szamár kijelentése óta tudjuk, hogy a parfé isteni, és mindenki szereti. Reméljük, nektek is ízleni fog!

37e

HOZZÁVALÓK EGY ŐZGERINCFORMÁHOZ:

3 lime facsart leve és reszelt héja | 15 dkg cukor | fél dl víz | 3 tojás csipet só | 2,5 dl hideg habtejszín| 5 levél friss menta| 4 evőkanál kókuszreszelék

1. A lime-ot megmossuk, lereszeljük a héját, kifacsarjuk a levét. 1 dl lime-lére lesz szükségünk. A levet alaposan beforraljuk a cukorral és a vízzel.

2. Az egész tojásokat egy habüstbe ütjük, villával kissé felverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a forró szirupot, csipet sót. Gőz fölé tesszük, habverővel pár perc alatt sűrű krémmé verjük. A habüstöt jeges edényre tesszük, kihűtjük.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a citrusos-tojásos részhez adjuk. Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd mélyhűtőben kifagyasztjuk.

4. A mentaleveleket összetörjük a kókusz- reszelékkel egy mozsárban, ezt tálaláskor a parfé tetejére szórjuk. Célszerű negyed órával korábban kivenni a fagyasztóból, hogy könnyen szeletelhető legyen.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 1824 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több finom süteménnyel egyetemben.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!