Az indiai konyha egyik sajátos fogása a vöröslencseleves, amelyet most akár ti is elkészíthettek. Talán még másodikra sem lesz szükség, mert igazán laktató ételről van szó.

54e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma | olaj | 2 evőkanál (sárga) currypaszta | 2 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér | 35 dkg vörös lencse | 1 teáskanál őrölt római kömény | 1 teáskanál csilikrém vagy 1 csilipaprika, aprítva | 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom (40 dkg) | 1 liter zöldségleves | só | 1 kis csokor petrezselyem

1. A tisztított vöröshagymát szeleteljük fel, olajon fonnyasszuk meg, adjuk hozzá a currypasztát, a zúzott fokhagymát, a gyömbért. Forgassuk át az olajon, majd adjuk hozzá az átmosott lencsét. Fűszerezzük a római köménnyel, csilivel.

2. Adjuk hozzá a paradicsomot, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Sózzuk, takarékon főzzük készre kb. 30 perc alatt. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel, tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA: 427 KCAL/ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában találjátok, ahol további keleti különlegességekre is rábukkanhattok.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!