99 pompás nyári ötlet a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában

Egy jó és egy rossz hírünk is van. A rossz, hogy dupla számmal készültünk a nyárra, így júliusban és augusztusban ugyanazt a magazint tudjátok lapozni. A jó viszont, hogy emiatt csakis a legjobb nyári recepteket gyűjtöttük össze egy lapban!

hangoló-nyitó

Nem tudtok ellenállni a paradicsomos és paprikás ételek mámorának? Tudjuk, mire gondoltok, mi is alig vártuk, hogy elérkezzen a „lecsóalapanyagok” szezonja és végre olyan finomságokat főzhessünk belőlük, mint amilyeneket Hernyák Tomi ajánl a magazin Együnk háztájit! rovatában. Persze a szezon nem csak a paprikának és a paradicsomnak kedvez, padlizsánból, cukkiniből, brokkoliból szintén remek fogásokat lehet készíteni – ha valami könnyűre vágytok, ezek közül érdemes válogatni.

hangoló1

Az sem marad recept nélkül, akinek húsra fáj a foga. Tobai Róbert megmutatja, hogyan lehet a szezonális alapanyagokat töltelékként használni csirke vagy éppen karaj esetében, de néhány gyümölcsös változatú húsos fogást is ajánl azoknak, akik már unják a rántott húst.

Ami a desszerteket illeti, kifejezetten a nyári melegre gondolva jeges finomságok tömkelegével készülünk, hogy legyen, ami segít lehűlni a kánikulában, de a hűvösebb napokat szem előtt tartva a cupcake készítéshez is adunk egy kis útmutatót.

hangoló2

A vakáció jegyében külföldre is elkalauzolunk titeket, a klasszikus, nemzetközi sütemények mellett a keleti konyha világába is bepillantást engedünk, sőt az amerikaiak két kedvencét, a hot dogot és hamburgert is górcső alá vesszük.

Végül, de nem utolsó sorban a diétázókra és ételallergiásokra is gondoltunk, 160 grammos diéta rovatunkban egy egész napos mintaétrenddel készültünk mindenkinek, aki vigyáz a formáira, vagy egyszerűen csak szeretne egészségesebben élni.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyhában is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.