Bármilyen okból kifolyólag tartasz diétát, a következő recepttel nem foghatsz mellé, hétvégi ebédnek minden szempontból tökéletes.

54ez

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

50 dkg csirke felsőcomb | só, frissen őrölt bors | olívaolaj |20 dkg csicseriborsó (főtt, konzerv – 38 g) |negyed citrom leve |1 teáskanál őrölt római kömény |1 gerezd fokhagyma |15 dkg kígyóuborka (3 g) |10 dkg koktélparadicsom (4 g) |5 dkg tölteni való paprika (3 g) |1 szál újhagyma (2 g) |1 kis csokor petrezselyem

1. A csirkét mossuk és tisztítsuk meg, töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Finoman kenjük meg olívaolajjal, fóliával lefedve süssük 1 órát 200 ºC-os sütőben.

2. A csicseriborsót mossuk át, csepegtessük le. Tegyük tálba, adjuk hozzá a citrom levét és 2-3 evőkanál olívaolajat. Fűszerezzük római köménnyel, kevés tengeri sóval, frissen őrölt borssal. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, majd a feldarabolt zöldségeket.

3. A csirkéről 1 óra elteltével vegyük le a fóliát, növeljük a hőfokot 230 ºC-ra, pirítsuk meg a bőrét is. Kínáljuk a csicseriborsósalátával.

Egy adag szénhidráttartalma: 25 gramm.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 835 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg, a mintaétrend többi részét az 55. oldalán olvashatjátok.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!