Süss kenyeret a Nők Lapja Konyha Desszert új számának segítségével!

Nagymamáink még maguk gyúrták a kenyértésztát, majd megsütve felszolgálták az egész családnak. Ha úgy érzitek átvennétek a stafétát az idősebbektől, vagy csak szeretnétek pontosabban tudni, mi kerül a tányérotokra, jó hírünk van: mindenkit beavatunk a kelt tészták és a kenyérsütés rejtelmeibe.

Nuwatphoto / c_nuwat@yahoo.com

Még a rutinos háziasszonyok sem szívesen fognak bele kelt tészta készítésébe, mert félnek attól, hogy a sütemény nem jön fel, sőt, egyesek már attól is visszarettennek, ha meglátják, milyen hosszadalmas egy ilyen házi péksüteményt megsütni. Nekik, vagy ha magatokra ismertek, akkor nektek szeretnénk segíteni kelt tészta-kisokosunkkal, melyben tényleg minden apró részletet végigveszünk a zsiradék felhasználástól a sütésig, hogy nagyobb kedvet kapjatok receptjeink kipróbálásához.

hangoló-csigák

Például a 10 legfinomabb péksüteményhez, melyeknél jobb reggelit aligha lehet kívánni, vagy a kakaós-, fahéjas és más csigákhoz, melyeket egyébként sokkal gyorsabban el lehet készíteni, mint azt gondolnátok. De említhetnénk a kalácsokat vagy a kuglófokat is – függetlenül attól, hogy sós vagy édes verzióban készítitek, olyan tudomány ez, melyet minden valamirevaló konyhakedvelőnek érdemes elsajátítania.

Nyár lévén a lángost sem hagyhatjuk ki a sorból, a klasszikus recept mellett egészen elképesztő változatokat is mutatunk, de a nyomába szegődünk a tökéletes pizzatésztának is – ha a melegben nem szívesen bajlódnátok a főzéssel, ezzel az alternatívával megoldhatjátok a vacsorakérdést.

hangoló-kenyerek

Ezzel azonban még mindig nincs vége felsorolásunknak, hiszen a magazin főszereplői a kenyerek! Mindennapi kenyereink mellett a haladó, kovásszal készült recepteket is mutatunk, sőt, az ínyencekre gondolva néhány korántsem szokványos finomság elkészítését is eláruljuk. Megmutatjuk, hogyan lehet kenyérsütő géppel igazán jó kenyereket készíteni, beavatunk a kifli- és zsemlesütés rejtelmeibe, majd túracipőt öltve a világot is bejárjuk a nemzetek kenyereivel. Mik maradtak még ki? Természetesen a „mentes” kenyerek, hiszen azokra is mindig gondolunk, akik fogyókúra vagy speciális diéta miatt nem ehetnek akármit.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyhában is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.