Szeretitek tudni, hogy a szendvicsetekben lévő felvágott megbízható minőségű? Ha otthon készítitek el a csirkesonkát, nem lehet kétségetek felőle.

07

HOZZÁVALÓK:

50 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors szárított fűszer ízlés szerint (majoránna, kakukkfű, oregánó, porított fokhagyma, chili, pirospaprika, római kömény)

1. A csirkemelleket vágjuk fel 3-3 szeletre, húsklopfolóval lapítsuk ki. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, egy éjszakát hagyjuk állni a fűszerben.

2. Másnap folpackkal együtt formázzunk belőle szoros hengert, a végeit kössük el. A folpackot légmentesen zárjuk le mindenhol.

3. Csomagoljuk 2 réteg alufóliába, majd tegyük fazékba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és takarékon, gyöngyözve (nem is kell forrnia) főzzük 1 órát. Hagyjuk kihűlni a vízben, majd csomagoljuk ki. Tegyük szeletelés előtt hűtőszekrénybe (és tároljuk is ott), hogy szép vékonyan tudjuk vágni.

ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC + PÁCOLÁS ÉS FŐZÉS

KALÓRIA: 590 KCAL/EGÉSZ ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában találjátok, több finom napindító társaságában.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!