Bepillantás a mennyországba: személyes kapcsolatok a túlvilágon

Vajon milyen közeli és távoli kapcsolatok vannak az égi világokban? A személyes kapcsolatok a szellemi világban is élnek, sőt még intenzívebbek, mint a Földön! Isten országában csak kellemes és szép érzések jellemzik ezt, de az összetartozás formái és alapjai mások, mint a halandóság világában. Szabó Judit írása.

Itt a Földön a családban vérségi, azaz testi rokonság van. Amikor azonban valaki elkezd szellemileg fejlődni, rájön, hogy szellemi társakra nagyobb szüksége van, mint vérségi rokonokra. Ez először lelkiismeret-furdalással tölti el, majd egyre inkább megtapasztalja, hogy a hasonló gondolkodásúak és értékrendszerűek társaságában érzi jól magát.

A magas világokban ez az alapvető összekapcsoló erő: a szellemi rokonság. Ez alapján tartoznak össze a lelkek, ami nagyban segíti a szellemi fejlődésüket. Mégis, amikor valaki meghal, és Isten országában ébred fel, szeretné tudni, hogy hol vannak a már korábban átjött rokonai. Ilyenkor a lélek először családi rokonait akarja felkutatni: azokat, akik már előtte meghaltak, és azután a Földön maradt családtagokat is.

Elkerülhetetlen találkozások

Az alábbiakban egy olyan üzenetből idézek, amely jól illusztrálja ezt a helyzetet.

„– Akkor itt nem találkozhat az ember olyanokkal, akikkel nem szeretne? – kérdeztem kíváncsian.

– A mi szféránkban nem jellemző, de vannak esetek, különösen az alsóbb szférákban, ahol ez a földi élet következményeként elkerülhetetlen – hangzott a válasz. – Ha valakivel rosszat tettünk, nagy a valószínűsége, hogy itt találkozunk vele. A mi szféránkban nem erről van szó, hanem inkább arról, hogy milyen intenzív volt közöttünk a szeretet. Ha nagyon szerettünk valakit, akkor előbb-utóbb felkutatjuk, ha közömbös volt a földi életben is, akkor itt is az lesz.

– Ez jó hír, nagyon megnyugtat – mondtam elgondolkodva, majd egy idő után hozzátettem:

– Én még sem rokonnal, sem baráttal nem találkoztam itt… ez azt jelenti, hogy nem szerettem senkit? – kérdeztem kissé aggódva.

– A családod, a szüleid még élnek a Földön, a barátaid többsége is. A nagyszüleid vannak csak a szellemi világban – világosított fel kísérőm.

– Ez igaz, s velük nem is volt olyan szoros a kapcsolatom – láttam be a helyzetet.

– Ettől függetlenül, ha felébred benned a vágy, hogy mégis találkozz velük, megteheted. Nagyszüleid – bár nem ugyanabban a szférában de – mindannyian jó helyen vannak. Tudják, hogy te is megérkeztél, és várják, hogy eszedbe jussanak.

Kissé elszégyelltem magam. Kísérőm láthatta gondolataimat az arcomon, mert így szólt:

– Ne búslakodj emiatt! Nemrégiben érkeztél, s akik már régen itt vannak, tudják, hogy sokszor kell egy bizonyos idő, ami után majd magától felébred a kíváncsiság a lélekben itteni hozzátartozói iránt. Ismerkedj ezzel a világgal, s majd szólj, ha úgy érzed, készen állsz a találkozásra!”

Hasonló a hasonlót vonzza

A szférákban élő rokonokat könnyebb megtalálni, mint lejutni a Földre. De ebben is van itt segítség. Sokan dolgoznak azért, hogy a szférákban élő lelkek meglátogathassák földi hozzátartozóikat, amíg nekik erre szükségük van. A cél azonban az, hogy az erős ragaszkodást szüntessék meg. Nem tanácsos gyakran visszajárni a földi családhoz. El kell fogadni, hogy a régi élet lezárult, és megkezdődött az új.

A cikk még nem ért véget, a folytatást a Nők Lapja Ezotéria 2019/5. lapszámában olvashatjátok el.

Szöveg: Szabó Judit

Fotó: Getty Images