„Adjunk energiát a gyógyulásnak!” – Interjú Petrezselyem Józseffel, a pránanadi módszer hazai megteremtőjével

Petrezselyem József a hazai ezotériaélet egének legfényesebb csillaga. Neki köszönhetően terjedt el a keleti gyógyító módszer, amelyet pránanadinak nevezett el. Az eljárással olyan eredményt ér el, amely előtt a hagyományos orvoslás gyakorlói is meglepetten állnak. Ízing Klára interjúja.

– Harmincegy évvel ezelőtt nagyon beteg lettem, mert ragasztóanyag hígítója került a szervezetembe. Olyan rossz állapotba kerültem, hogy az orvosok fél évet adtak nekem. Akkor kezdtem el keresni az alternatív módszereket. Elsőként a gyógynövényekért nyúltam, majd alkalmaztam a reikit. Aztán baráti látogatásra utaztam Németországba, ahol megláttam egy plakátot, amelyen meditációs pózban ülő ember hirdette a keleti filozófiákról tartandó előadást. Elmentem erre a rendezvényre, utána beiratkoztam a tanfolyamra.

– Sikerült meggyógyítania magát?

– Közös munka volt ez a tanítómmal, de tény és való, hogy én is részt vettem benne.

– Mikor gondolta úgy, hogy hivatásszerűen kellene ezzel foglalkozni?

– 1992-ben megkérdeztem a tanítómat, van-e arra lehetőség, hogy ezt a tudást továbbadjam. Igent mondott, és azt, hogy ehhez szükség van egy tanfolyam elvégzésére, ahol megtanulhatom, hogyan váljak képessé az átadására.

– Hogyan történik a pránanadis kezelés?

– Az első lépés a pácienssel történő beszélgetés, amelynek során kiderül, milyen probléma okozza a betegséget. A lelki háttér felderítése után négy egymást követő napon történik az alapkezelés: energetikailag ráhangolódunk a betegre, feltöltjük a testét energiával. A negyedik napon beindul a méregtelenítési folyamat. A szervezet elkezdi salaktalanítani önmagát. Az ötödik kezeléstől már a konkrét problémájával foglalkozunk. Végül a páciens addig jön, amíg meggyógyul.

– Ez a módszer önmagában elegendő? Nincs szükség orvosra?

– Az orvosokkal együttműködve dolgozunk, ezért különösen fontos, hogy a hozzánk fordulót minden esetben először megvizsgálják. Nagyon sok orvos végezte el a pránanaditanfolyamunkat, és vannak, akik a hagyományos módszer mellett pránával is kezelnek. Gyakran megtörténik, hogy az orvos hozzánk küldi a betegeit.

– Mi a leggyakoribb betegség, amivel önhöz fordulnak?

– Az első helyen a gerincbetegségek állnak. Ezek lelki oka az a teher, ami alatt szinte hétrét görnyedünk. Érdekes módon a terhek nyolcvan százalékát nem a saját problémánk okozza. Mindig rákérdezünk, hogy ki végzi az otthoni tevékenységek nagy részét. Például egy idősebb hölgynél kiderült, hogy a lánya zűrös élete miatt neki kell erején felül vállalnia, és ebbe szinte belerokkant: olyan fájdalmai voltak, hogy alig tudott menni.

Az interjú folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2019/1. lapszámban olvashatjátok el. 

Szöveg: Ízing Klára

Fotó: Kovács Gábor