Amikor 2014-ben Vilmos és Katalin bejelentették, hogy a második gyermeküket várják, a brit fogadóirodákban – ha fiú született volna – a James, Arthur, Henry, Charles és Thomas neveket részesítették előnyben a fogadók. Ezúttal Arthurra és Albertre tippeltek a legtöbben. Louis (magyarul Lajos) lett a befutó, pedig csak a tizedik volt a „listán”.

Lajos herceg

A Louis francia eredetű név, jelentése híres harcos, s nem kevesebb, mint 18 francia király viselte e nevet. Amikor – modern korban él a királyi család is – a Twitter közösségi oldalon 5 nappal a fiú születése után a boldog szülők bejelentették a nevet, az emberek csak találgatták, miért erre esett a választás. Nos, a történelemben járatosak rögtön megfejtették, hogy a nagypapa, Károly herceg egykori mélységesen tisztelt és szeretett nagybácsikája, Lajos Ferenc battenbergi herceg – angolul Lord Louis Francis Mountbatten – környékén kell kutakodni. A brit főnemes volt India utolsó alkirálya és főkormányzója, Burma hercege, legendás katona, élete viszont tragikus véget ért: az IRA terrorszervezet merényletének lett áldozata 1979-ben. Az ő tiszteletére lett Vilmos hercegék harmadik gyermeke, második fiuk Lajos.

Lajos éppen úgy a Bika jegy szülötte, Holdja az Oroszlán, mint dédnagymamájának, II. Erzsébetnek, aki két nappal korábban ünnepelte 92. születésnapját, s aki immáron 66 esztendeje foglalja el a brit trónt. Az Oroszlán-Hold tulajdonosa ösztönösen vezető szerepre tör, kitűnő érzékkel lelkesít másokat, igazi falkavezér. Nem véletlen, hogy az asztrológiában az Oroszlán a királyok, hercegek, hercegnők jegye. Ők ugyanis különösen jól állnak helyt a hirtelen felmerülő vészhelyzetekben, ilyenkor egyértelműen megnyilvánul a vezetői adottságuk és a szervezőkészségük. Az uralkodónak született Lajos, mint általában mindenki Rák aszcendenssel, kifejezetten boldog, amikor mások kegyeit keresi, ha másokról gondoskodhat.

Gyors észjárás

A Kosban lévő Merkúrral veleszületett határozottságot, gyors, lényegretörő gondolkodást sejtet, kedveli a vitát, ám az nem válik előnyére, hogy a másik felet gyakran ostobának tartja, nagyon ideges lesz, amennyiben a többiek nem fogadják el kritika nélkül az ő véleményét. Árnyalja a képet a Vénusz születéskori helyzete, ami Lajos esetében Napjához hasonlóan Bika. A Vénusz „felel” a másokhoz fűződő viszonyunkért, s ez határozza meg a pénzhez, a vagyonhoz, a javak birtoklásához kapcsolódó jellemünket is. Mivel Lajos a Bika jegyében született, az ugyancsak Bika-Vénusz tovább erősíti, olykor talán túlzóvá teheti a Bika-szülöttek hatalomvágyát.

Esély a brit koronára

Nem mehetünk el szó nélkül a Bak jegyében lévő Mars helyzete mellett, hiszen a Mars testesíti meg fizikai energiákat, küzdeni akarást, s nem utolsósorban a szexuális energiát. A Mars erőben van a Bakban. Amikor Lajos már eléri azt a kort, hogy döntési helyzetben lesz, netán eljut a brit trónra is, nagyon kell figyelnie, hogy e jegyhelyzetből az eltökéltséget, a kitartó munkabírást, a harci szellemet kamatoztassa, és ezek a tulajdonságok ne csapjanak át túlzásokba – sem a társadalmi, sem pedig a magánéletében. Azért is érdemes megemlíteni a társadalmi vonatkozásokat, hiszen II. Erzsébet újszülött dédunokája esélyes a brit korona viselésére, jelenleg a nagypapa (Károly), az apa (Vilmos), a testvérei (György és Charlotte) után ötödik az öröklési sorrendben. Érkezésével szorította egy hellyel hátrébb apja testvérét, Henrik nagybácsit. A szigetországi királyi család trónra lépési szabályai értelmében egyébként, amikor majd Lajos családot alapít, s fia születik, akkor ő megelőzi Lajos testvéreit.

Az elemzés folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2018/03. számában olvashatjátok el! A magazint május 16-tól keressétek az újságosoknál!

Szöveg: C. Azahar
Fotó: Getty Images