„Töretlenül hiszek abban, hogy amit szeretnék, azt elérhetem” – Interjú Geszler Dorottyával

Geszler Dorottya műsorvezető és pilatesoktató a Bika jegyének szülötte, akiről elmondható, általában azt hiszi el, ami az öt érzékszervvel megtapasztalható. Mindezek ellenére vannak a láthatatlan világnak olyan területei, amelyek érdeklik, és komolyabban foglalkozik velük.

Érdekel az ezotéria, ezen belül az asztrológia az egyik, amelyben hiszek. De a magazinhoroszkópokat nem szoktam elolvasni, mert ez általános, hiszen nem csak tizenkétféle ember létezik, és mindenkiben felfedezhető mind a tizenkét állatövi jegy.

Készítettek neked személyre szabott horoszkópot?

Igen, és amit a csillagfejtő mondott, az tökéletesen illett rám. A jellemzése megerősített az erősségeim és a gyengeségeim felismerésében és elfogadásában. Nem minden volt újdonság, de érdekes összefüggéseket is segített felfedezni.

Mennyi jött be abból, amit az asztrológus jövendölt?

Prognózist nem kértem, csak jellemrajzot. Egyrészt nem akartam, hogy amit mond, az befolyásoljon a cselekedeteimben. Másrészt hiszem azt, ha jól ismerjük önmagunkat, akkor tudjuk, hogy a felmerülő problémákat miként oldjuk meg, az esetleges válsághelyzetet hogyan kezeljük. Nem gondolom, hogy kívülálló ember a kezünkbe adhatja a problémák megoldásának a kulcsát, vagy eldöntheti határozottan, hogy melyik utat válasszuk. Ezekre a megfejtésekre magunknak kell rájönnünk, még ha nem is mindig egyszerű vagy könnyű.

Talán könnyebb az élet, ha ismerjük az utat, amelyen haladunk kellene?

A válaszom egyértelmű nem. Az ember nem kerülheti el a sorsát. Én nem akarok megúszni semmit, illetve úgy gondolom, hiába világosít fel az asztrológus arról, milyen nehézségek várnak rám, azokat nem biztos, hogy ki lehet kikerülni. Igaz, hogy milliószor döntünk, és ezek sok irányba vihetnek, de végig kell haladnunk a saját utunkon. A buktatókra is szükségünk van, mert általuk tehetünk olyan tapasztalatokra szert, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy teljesíthessük sorsfeladatunkat, amiért világra jöttünk.

A Bikákra jellemző a pozitív gondolkodás, te hogy vagy ezzel?

A dolgokhoz való pozitív hozzáállásra nagy szükség van. Persze ez nem azt jelenti, hogy a drámai helyzetben is mosolyogni kell. A problémákat, a fájdalmakat is meg kell élni, fel kell dolgozni, a tanulságokat le kell szűrni, és beépíteni a hétköznapokba. Nem szabad elnyomni a valódi érzéseket! A pozitív gondolkodás mellett hatékonynak tartom a jógát, a kineziológiát, a theta healinget, a meditációt, a légző- gyakorlatokat, a mantrákat, a vizualizációt. Meg kell érezni, mikor, melyikre van szükségünk, és egyedül alkalmazzuk, vagy szakember segítségét kérjük. Ám sokszor segít egy-egy probléma távolabbról szemlélésében a pilates is, amit oktatok. Mivel a mozgás közben fontos szerepe van a légzésnek, könnyebben tudunk befelé figyelni, saját magunkra hangolódni. Így nemcsak a testi, hanem a lelki feszültségek is oldódhatnak.

Hiszel a vonzás törvényében?

Tökéletesen működik az életemben. Én is azok közé tartozom, akik úgy gondolják, amit szívből kívánnak, az valóra válhat. Töretlenül hiszek abban, hogy amit szeretnék, azt elérhetem. De az is fontos, hogy helyesen kérjünk az univerzumtól vagy a Teremtőtől. Gyakran előfordul, hogy valamit nagyon szeretnénk, de nem jól vagy nem egészen pontosan kívánunk. Aztán, amikor megkapjuk, csodálkozunk: mi nem ezt kértük.

Megtörténik, hogy valamit nagyon szeretnénk elkerülni, mégis bevonzzuk az életünkbe. Tipikus példa erre a betegség, amikor hiába gondolunk tudatosan arra, hogy elkerüljük, mégsem sikerül. Ennek általában az egészségi problémát kísérő félelem érzése az oka, ami sokkal nagyobb erő, mint amit a betegség elhessegetésére tudunk fordítani. Nem szabad hagynunk, hogy a félelmeink uralkodjanak rajtunk.

A Bikák általában nem hallgatnak a meg- érzéseikre, te sem?

A választ és az interjú folytatását keressétek a Nők Lapja Ezotéria 2017/4. számában.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Archív