Lehetséges, hogy itt valaha angyali jelenések történtek, vagy e pontokon intenzívebben áramlanak a Földre felsőbb dimenziókból származó energiák? Ismerjük meg bolygónk nevükben is „angyalos” földrajzi helyeit, Los Angelestől a római Angyalvárig, Szamosangyalostól a budapesti Angyalföldig!

Világszerte találkozunk földrajzi nevekkel, városokkal, kerületekkel, folyókkal, még sziklákkal is, amelyek nevében ott rejlik az angyal szó. És vannak olyan elnevezések is, amelyek egy konkrét angyal nevét őrzik: jellemzően a nagy arkangyalokét, Mihályét, Gábrielét vagy Rafaelét. Mindebből jól látszik, hogy az emberiség ősidők óta társít bizonyos helyszíneket általában az angyalokhoz, avagy egy bizonyos angyalhoz – de vajon miért? És miért érezték a névadók épp azt a helyszínt „angyalosabbnak”, mint a többit? Az ősi spirituális tanítások szerint a világon, így Földünkön is a tér nem homogén, nem egynemű: vannak olyan pontok rajta, amelyek valamiképp többet kaptak a szellemvilágból származó szentségből, így szakrálisabbak, mágikusabbak, mint a többi. Itt ugyanis valamikor isteni energiák „törtek be” egy felsőbb dimenzióból, jelenés, látomás vagy csoda formájában, és ennek emlékét, kisugárzását az a bizonyos hely azóta is őrzi.

Gábriel a túlparton – Amerikában

Így például Los Angeles, az Angyalok Városa egy angyali látomásról kapta nevét. A kaliforniai település e közkeletű neve amúgy csak becenév – a teljes neve ugyanis kissé hosszabb: El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles del Ríó de Porciúncula. Magyarul: A mi úrnőnknek, az Angyalok Királynőjének faluja a Porciúncula folyón – ahol a „mi úrnőnk” nyilván Szűz Máriát jelenti.

A cikk folytatását keressétek a Nők Lapja Ezotéria 2017/2. számában!

Szöveg: Kincses Boglárka

Fotó: Thinkstock