„Hiszem, hogy léteznek angyalok” – Interjú Halász Judittal

Halász Judit a Mérleg jegyének szülötte, aki ha ezotériáról van szó, bizonytalan. Több dolog van, amit megkérdőjelez, mint amennyiben hisz. Ez még akkor is így van, ha személyes tapasztalásról beszélünk…

62 halasz judit

– Azt mondják, az anyáknak különösen erős a hatodik érzékük. De vajon akkor is így van ez, ha az állatöv legbizonytalanabb jegyében született személyről beszélünk? Egy Mérleg hogyan érzékeli az érzékelhetetlent, ha a gyermekeiről van szó?

– Azt hiszem, minden édesanya megtapasztalta már azt a láthatatlan köteléket, amely a gyermekéhez fűzi, és amelynek révén akkor is megérzi gyermeke örömét, bánatát, ha épp egy másik kontinensen tartózkodik.

– A tudományos kutatások szerint az anyák fejlett hatodik érzékében nincs semmi boszorkányosság, hiszen a női agyban az érzelmekért, beleélésért, transzszerű tudatállapotokért felelős terület a fejlettebb.

– A témában nem vagyok ennyire tájékozott, de azt hiszem, nem kell különleges képességekkel rendelkezni ahhoz, hogy például megsejtsünk bizonyos dolgokat arról, mi fog történni egy-két pillanat múlva. Velem is gyakran megesik, hogy rég látott ismerős jut eszembe, majd abban a pillanatban megcsörren a telefon, és ő van a vonalban, vagy összefutok vele az utcán.

– Ezek szerint jók a megérzései?

– Igen, de jó Mérleghez híven ezt is megkérdőjelezem. Nagyon nehezen tudok dönteni, és megesik, hogy inkább a józan eszemre hallgatok. Aztán később bebizonyosodhat, hogy jobb lett volna a sejtés szerint cselekedni, de akkorra már minden hiába.

– Volt már déjà vu-élményben része?

– Rengetegszer. Villámcsapásként jött a felismerés: ezt a szituációt egyszer már valahol, valamikor, pontosan így, ahogy most, átéltem. Az elmének talán a legtitokzatosabb jelensége ez, amiről úgy hallottam, ha az ember fáradtabb, kimerültebb állapotban van, akkor gyakrabban előfordul. Úgy tapasztaltam, hogy a déjà vu-t gyakran egy furcsa, szokatlan érzés szokta megelőzni. Ilyenkor azt érzem, valami furcsa dolog fog történni.

– Sokak szerint azért lehetnek sosem látott jelenetek ismerősek, mert egy korábbi életben már átéltük. Mi a véleménye a reinkarnációról?

A választ és az interjú folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2017/1. számában olvashatjátok.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Nagy Attila