Milyen az ideális karácsonyfa számodra a horoszkópod szerint?

Összeállításunkból megtudhatjátok, melyik állatövi jegy hogyan díszíti fel a karácsonyfát, és milyen szempontok alapján választja ki a díszeket.

karácsonyfa

KOS:

A Kosnak nincs ideje ilyesmire, az ajándékokat is csak az utolsó percben szerzi be. Neki aztán mindegy, hogy milyen a fa. Feldobálja rá a gömböket, egyet ide, egyet oda, és máris készen van!

BIKA:

A Bika lélekkel díszíti a fát. Először is vízzel bespricceli, hogy sokáig friss maradjon, minél később hullajtsa le a tüskéit. Utána előveszi a rengeteg, különböző színű gömböt, a színes szalagokat, a csillogó angyalhajat és a gyertyákat. A Bika imádja ezt a feladatot.

IKREK:

Az Ikrek jegy szülötte kreatívan gondolja végig a munkát. Eltöpreng azon, hogy milyen legyen a fán az uralkodó szín. Rengeteg gömbre, hatalmas mennyiségű angyalhajra és nagy halom elektromos gyertyára lesz szüksége, hogy igazán olyan feltűnő legyen a fája, mint amilyet megálmodott.

RÁK:

Rákunk az asztalra állítja a fát, mert rendszerint kis méretet vesz, amit meg kell magasítani. Azokat a gömböket használja, amelyeket még a nagyitól örökölt. Nagyon fontos, hogy ezek valódi üveggömbök, és nem műanyagok. A fa díszítése egyébként családtagokkal közösen történik.

OROSZLÁN:

Az Oroszlán élete párját küldi a létrára, és ő, mint egy kreatív igazgató, lentről dirigál: ne a bal oldalra tedd a piros gömböt! Vidd egy kicsit jobbra, feljebb/lejjebb! A fán rengeteg arany színű dísznek kell lenni ahhoz, hogy az állatöv királyának/királynőjének elnyerje a tetszését.

SZŰZ:

A minimalista stílust kedveli. Néhány gömb, néhány csillag, egy kis angyalhaj – természetesen mind ugyanabban a színben. A díszeket gondosan elcsomagolja, amikor vége az ünnepnek. Ez az oka annak, hogy nagyon ritkán vesz újakat belőle. Attól pedig megőrül, ha a fa ferde…

MÉRLEG:

A jegy szülötte biztos kézzel díszíti a fát. Jobb oldalra kerülnek a kékes fényben szikrázó, egy készletből előkerülő díszek. Míg a bal oldalra, egyfajta szimmetriaként vöröses díszeket aggat egymás után. Akkor elégedett magával, ha fája művészi értéket képvisel.

SKORPIÓ:

Skorpiónknak rendkívül fontosak a tradíciók. A fára felkerülhet a mézes puszedli, az üveggömbök és a világító angyalkák, amelyeket talán még a nagyitól örökölt. A szaloncukrot is kötelező felaggatni. Az asztali díszek és a korábbi évekről megmaradt koszorúk tartalékként működhetnek, ha valami baj lenne a fával.

NYILAS:

A jegy szülöttének hatalmas fája van, csúcsa szinte kinyomja a plafont. Akkora, hogy ezt még a szomszédok is észre fogják venni. Karácsonyfája csodálatos, rengeteg a kékes árnyalat, sok az ezüstgömb, és a díszek uralják. Utóbbiból minden évben újabbakat szerez be, és követi a trendet.

BAK:

A Bak a meleg színeket kedveli, általában szalmából készült különlegességeket aggat a fára, és mindig úgy díszít, ahogyan korábban tette. Ha eltörik egy darab, és az még kapható, akkor egészen biztos, hogy ugyanazt fogja megvásárolni. A jegy szülötte mindig hű marad a hagyományokhoz.

VÍZÖNTŐ:

Elképzelhető, hogy szenteste előtt néhány perccel csomagolja ki a műanyag fát. Különben nem érdekli az sem, ha a karácsonyfa kicsi, netán ferde. A lényeg, hogy a színes égők villogjanak majd rajta.

HALAK:

Totál káosz! December 24-én még nincs fa. Mindent az utolsó pillanatra hagy. Sietősen, végső percben szerez egyet, majd feldobál egy tonnányi gömböt, a melyeknek a fele később le fog esni…

A horoszkóp a Nők Lapja Ezotéria 2016/6. számában jelent meg.