“Nagyon tudok szeretni” – Interjú Dér Henivel

Dér Henrietta a heves Kos jegyének a szülötte, aki hihetetlenül magas energiaszinttel rendelkezik, ezzel egyszerre váltja ki a környezetében élőkben a csodálatot és meglepettség érzését. Ennek a lendületnek köszönheti, hogy harmincéves korára sikeres énekesnő lett.

15-16

– A születési képletedben az asztrológia által vizsgált tíz égitestből három a szerelmet jelző horoszkópházban foglal helyet. Közöttük van az óriási vehemenciát jelentő Mars, amiből arra következtethetünk, hogy az érzelmi életed annak ellenére sem alakul úgy, ahogyan szeretnéd, hogy bizony nagy erőt fektetsz bele.

– Ez pontosan így van. Életem szinte minden területe nagyon jól működik, egyedül a szerelem az, ahol rendre csalódást kellett eddig elszenvednem. Azt hittem, mindez azért történt így, mert a munkámra összpontosítottam. Hiszen azt szokták mondani, akinek szerencséje van a karrierben, annak kevesebb a szerencséje a szerelemben.

– A horoszkópodban a Vénusz áll a legmagasabb ponton, ami a művészi pályát jelenti. Mi az, amit ezen a vonalon szeretnél még megvalósítani?

– Sok célt elértem már, de mindig vannak újak. Szólóénekesnőként szerettem volna érvényesülni, és ezen az úton jól haladok. Jövőre egy nagykoncertre készülök, most ez a fő irány. Azonban addig sem unatkozom, szerencsére egész évben tele van a naptáram fellépésekkel.

– Ha családanya leszel, feladod a karriered?

– Úgy érzem, össze tudnám hangolni az anyaságot a hivatásommal. Hiszen amikor párkapcsolatban éltem, akkor ugyan nem volt könnyű, mégis sikerült rendszert teremteni a közös életünkben. Ám, ha jönne az igazi, és netán arra lenne szükség, hogy feláldozzam a zenélést a család oltárán pár hónapra, gondolkodás nélkül megtenném.

– Belemennél anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe?

– Nem lennék pénzügyileg a társamra utalva, mert az éneklésen kívül több lábon állok. Diplomáztam a közgazdasági egyetemen, végzett politológus vagyok, és a zenében megszereztem a mesterképzést, hogy tanítani tudjak. Jelenleg zeneiskolában mentorként dolgozom. A politológiának pedig a szülőhazámban, a Vajdaságban veszem hasznát, hiszen tagja vagyok a Vajdasági Magyar Szövetség ifjúsági szervezetének. Diplomataszerepet töltök be, a határon túli szegény családokon igyekszem úgy segíteni, hogy különböző alapítványokkal hozom össze őket.

– A horoszkópodban a Nap helyzete arra enged következtetni, hogy egy idősebb személynek igyekszel megfelelni.

– Nem is megfelelni, mint inkább bizonyítani szeretnék, elsősorban apukámnak, aki mezőgazdasággal, állattenyésztéssel foglalkozik. Már a születésemmel kissé csalódást okoztam neki, ő fiút várt, akinek majd a nagy gazdaságát átadhatja. Hároméves voltam, amikor a családdal közöltem, énekesnő lesz belőlem. Apukám úgy gondolta, ahogy telik az idő, úgy változom majd, és az éneklést ki fogom nőni. Ám ehhez az elhatározáshoz tartottam magam, amit nehezen fogadott el. Többször gondoltam arra, ha apu nem ellenzi ezt a pályát, akkor talán nem érek el sikereket, hiszen nem kellett volna bizonyítani senkinek.

– A képleted alapján óriási energiákkal rendelkezel, és ezer fokon égsz, nincs előtted lehetetlen.

Az interjú folytatódik a Nők Lapja Ezotéria 2016/4. számának 15. oldalán.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Csányi István